TUI Ρωσίας: 300.000 Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα


Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης Θεοχάρη στη Ρωσία για την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο υπουργός συναντήθηκε με παράγοντες του κλάδου, με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και με εκπροσώπους μεγάλων tour operators.

Σειρά επαφών με παράγοντες κι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου της Ρωσίας είχε ο Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα.


Τα ρωσικά ΜΜΕ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επίσκεψη του Έλληνα υπουργού καλύπτοντας με αναφορές κι εκτενή ρεπορτάζ τις επαφές του.


Η Ελλάδα ιδανικός τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους

Δίνοντας έμφαση στο ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού, ο Χάρης Θεοχάρης, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας αλλά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ρώσοι τουρίστες για τη χώρα μας.


«Ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική η επίσκεψή μου στη Ρωσία. Το 2019 φιλοξενήσαμε στην Ελλάδα πάνω από 500.000 Ρώσους ταξιδιώτες και με το φετινό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε κάθε Ρώσο τουρίστα που επιθυμεί να περάσει αξέχαστες, απολύτως ασφαλείς διακοπές στη χώρα μας», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.


Θεοχάρης: αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό

Στη συνάντηση εργασίας που είχε ο Χάρης Θεοχάρης με τον Ρώσο αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Dmitry Zverev, συζήτησε το θέμα του εμβολιασμού αλλά και την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας.


«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε, άμεσα, στην αμοιβαία αναγνώριση των συμβατικών, έγχαρτων βεβαιώσεων εμβολιασμού, καθώς και σε τεχνικές συζητήσεις για την αναγνώριση των ψηφιακών πιστοποιητικών.


Πολύ σημαντικό όμως είναι επίσης το ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για την από κοινού προσπάθεια και την υποβολή αιτήματος προς τις αντίστοιχες υγειονομικές επιτροπές Ρωσίας και Ελλάδας, για την επέκταση του προγράμματος πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο υπουργός.


Συναντήθηκε και με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators της Ρωσίας όπου τονίστηκε πως οι Ρώσοι προτιμούν την Ελλάδα και το μόνο που μένει είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων.


TUI Ρωσίας: 300.000 τουρίστες στα ελληνικά θέρετρα με την επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας.

«Το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300.000 τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι Ρωσία και Ελλάδα να λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις ώστε στις 14 Μαΐου να υπάρξει η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας χωρίς περιορισμούς», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της TUI Russia, Taras Demura.


Ο διευθυντής της TUI Ρωσίας διαβεβαίωσε τον Έλληνα υπουργό πως η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν.


Δεκτοί οι Ρώσοι τουρίστες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με αρνητικό τεστ PCR.

Η TUI Ρωσίας είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με τακτικές πτήσεις στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.


«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε στις 14 Μαΐου. Αυτή είναι η ημερομηνία κατά την οποία θα αρθούν οι περισσότεροι περιορισμοί και το τελικό σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί.


Αυτό σημαίνει ότι θα γίνονται δεκτοί ταξιδιώτες, π.χ. από τη Ρωσία, εάν διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ PCR. Θα διεξάγονται τεστ σε αεροδρόμια και όσοι επισκέπτες διαγιγνώσκονται θετικοί στην Covid-19, θα απομονώνονται.


Καταργούμε σταδιακά τους περιορισμούς και ειδικά για τη Ρωσία, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Στην Ελλάδα συμβουλευόμαστε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως κάνει αντιστοίχως και η Ρωσική κυβέρνηση.


Επομένως, είναι νωρίς ακόμα να πούμε ότι η κατάργηση όλων των περιορισμών είναι δυνατή. Αυτό θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά δεν είναι δεδομένο επί του παρόντος», σημείωσε ο κος Θεοχάρης μιλώντας στην εφημερίδα Izvestia.


Ο υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ITAR-TASS, σημείωσε πως για το 2021 η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο διασφαλίζει τη δημόσια υγεία αλλά και την υγεία των τουριστών.