Cosmote History HD - Η υπηρεσία εμπλουτίζεται με νέα ντοκιμαντέρΗ υπηρεσία τηλεθέασης που προσφέρει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote Cosmote History HD εμπλουτίζεται με νέα προγράμματα ντοκιμαντέρ από τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα 15 νέες σειρές με θέμα τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία έρχονται να προστεθούν στις τηλεοράσεις μας και στην καθημερινή τηλεθέαση φωτίζοντας διαφορετικές πτυχές της ιστορίας.

Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE TV είναι η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, «Η Γενιά του ‘30», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών και ο νέος κύκλος επεισοδίων της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο.


Μέσα στο 2021, πρεμιέρα θα κάνει η πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το Mega με τίτλο «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης». Στο κανάλι θα προβληθούν, επίσης, ο 2ος κύκλος επεισοδίων της σειράς «Στα φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου», οι σειρές «Τα όπλα του Αγώνα», «Η ιστορία της ενδυμασίας», «Μικρές μεγάλες ιστορίες» και το «Antoine the Fortunate». Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν, on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. Ακολουθούν αναλυτικά ορισμένες από τις πρεμιέρες του COSMOTE HISTORY HD. Η Γενιά του ’30 - Νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ:

Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Γιάννης Ρίτσος και άλλοι κορυφαίοι πεζογράφοι και ποιητές της γενιάς του ’30, «πρωταγωνιστούν» στη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα.


Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε αγαπημένους Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά, τον Όμηρο Πουλάκη, τον Γιάννη Νταλιάνη, κ.ά. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή και πολλοί άλλοι. Η νέα παραγωγή της COSMOTE TV θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022. H Ναυμαχία της Ναυπάκτου –Νέο ντοκιμαντέρ:

16ος αιώνας - Οι Οθωμανοί κατακτούν τη μία περιοχή μετά την άλλη γύρω από τη Μεσόγειο. Όταν πέφτει και η Κύπρος, η διχασμένη Δύση ενώνεται υπό τον Πάπα για να τους αντιμετωπίσει στη Ναύπακτο, στις 7/10/1571. Το τίμημα βαρύ, αλλά η νίκη των χριστιανικών δυνάμεων είναι σαρωτική και ο μύθος των αήττητων Οθωμανών στη θάλασσα καταρρίπτεται.


Το νέο docudrama της COSMOTE TV με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Στρατηγάκο, θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα της επετείου των 450 χρόνων από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Πέμπτη 7/10, 21.00).


Η «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» θα μεταδοθεί ταυτόχρονα, ελεύθερα για το κοινό, στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV YouTube. Μηχανή του Χρόνου – Νέα σεζόν:


Και τη νέα σεζόν, η εκπομπή θα ανατρέχει στο παρελθόν, ρίχνοντας φως σε άγνωστα γεγονότα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων και διαμόρφωσαν την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. H εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00. «Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης» - Νέα σειρά:

Μια δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και το έργο των αδελφών Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη, που βασίζεται στην έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιάκωβου Μιχαηλίδη. Η σειρά, η οποία αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTE TV με το Mega, θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21.00. Στα φτερά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου – 2ος κύκλος επεισοδίων:

Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η οποία διερευνά τον ρόλο που έπαιξαν οι αεροπορικές μάχες πάνω από την Ελλάδα στην έκβαση του πολέμου, «ξεδιπλώνονται» οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βαλκανικό Μέτωπο. Η έρευνα τεκμηριώνεται μέσα από επίσημα στρατιωτικά και διπλωματικά αρχεία, βιβλία πτήσεων, ημερολόγια, επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00. Τα όπλα του Αγώνα – Νέα σειρά :

H σειρά που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00, προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. «Μικρές μεγάλες ιστορίες» – Νέα σειρά :

Μικρές σε χρονική διάρκεια, μεγάλες σε αξία. Ιστορίες που αφορούν στη συλλογική μνήμη και τις κοινές αναφορές των Ελλήνων. Μέσα από ένα «παιχνίδι με τον χρόνο», 33 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες και ηθοποιοί καταθέτουν τις απόψεις τους και αποκαλύπτουν στους θεατές τις ευαισθησίες τους αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού έθνους. Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει ιδιαίτερους δεσμούς που, παρά τη χρονική απόσταση και τη διαφορετική κοινωνική συνθήκη, διατηρούνται ζωντανοί ανάμεσα στους σημερινούς πολίτες και σε ιστορικές μορφές του παρελθόντος. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.00. Antoine the Fortunate – Νέο ντοκιμαντέρ:

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στη ζωή του Γαλλο-Ούγγρου κινηματογραφιστή Antoine Köpe και της Ελληνίδας συζύγου του, Αιμιλίας Γαζιάδη, που κατέγραψαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις ανταλλαγές πληθυσμών του 1922-23 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Το «Antoine the Fortunate» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο. Η ιστορία της ενδυμασίας – Νέα σειρά :

Ποια ήταν η σημασία της ενδυμασίας στην ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες; Η «ιστορία της ενδυμασίας» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο.