8 ακίνητα παραχωρούνται στον δήμο Αθηναίων για σχολική χρήση


8 ακίνητα τα οποία ανήκουν στην ΚΤ.ΥΠ. παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια στον δήμο Αθηναίων για σχολική χρήση και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, για την ανάπτυξη σύγχρονων εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, μέσω της αξιοποίησης των υφιστάμενων δομών.


Το μνημόνιο αφορά στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές) από τον μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας με σκοπό την αναβάθμιση του αστικού τοπίου και την κοινωφελή δράση.


«Παραχωρούμε καταρχάς οκτώ ακίνητα, ιδιοκτησίας της ΚΤΥΠ Α.Ε., για να στεγαστούν μονάδες της προσχολικής εκπαίδευσης.


Και θα αναζητήσουμε τρόπους αξιοποίησης και άλλων υφιστάμενων δομών, που θα μπορούσαν να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης, ως εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι.


Η πόλη έχει ανάγκη από “ανάσες” και οι Αθηναίοι από δημόσιους χώρους, που θα κάνουν πιο όμορφη την καθημερινότητα τους, θα δώσουν διεξόδους ιδίως στους νέους και θα επαναφέρουν το αίσθημα της γειτονιάς» σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής τονίζοντας πως μέσω της συνεργασίας δίνονται λύσεις σε προβλήματα.


Το νέο πλαίσιο συνεργασίας περιλαμβάνει ως πρώτο βήμα την παραχώρηση, άνευ ανταλλάγματος, οκτώ ακινήτων ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ στον δήμο, ο οποίος αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των τεχνικών και δομικών παρεμβάσεων, ώστε οι χώροι να καταστούν σύγχρονοι και ασφαλείς προτού αποδοθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.


«Είναι μία συνεργασία που επιτρέπει στην Αθήνα να προχωρήσει στην αναβάθμιση και την αξιοποίηση υποδομών που μέχρι σήμερα έμεναν στην αδράνεια. Και αυτή η προοπτική, μας δίνει δύο πολύ σημαντικές λύσεις.


Η πρώτη και πιο ουσιαστική αφορά στην στέγαση των μαθητών μας και η δεύτερη έχει να κάνει με τις ανάγκες της πόλης για υποδομές σύγχρονες και λειτουργικές για όλους.


Η Αθήνα έχει μπει ήδη σε μία τροχιά, και με αυτήν την συνεργασία, να αξιοποιήσει κάθε δημόσιο και διαθέσιμο χώρο για να κάνει καλύτερη τη ζωή στην καθημερινότητά της» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


Οι κτιριακές δομές, οι οποίες παραχωρούνται για τέσσερα χρόνια με δικαίωμα παράτασης, θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για σχολική χρήση και συγκεκριμένα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο Αθανάσιος Γιάνναρης, διευθύνων σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών σημείωσε πως «το μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων ιδιοκτησίας μας, προς όφελος του συνόλου - με κοινωφελή χαρακτήρα , συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην Αθήνα» ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την κάλυψη των αναγκών του δήμου.