2 εκατ. € για την τουριστική προβολή της Εύβοιας το '22


Ο Βασίλης Κικίλιας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της Επιτροπής για το σχέδιο ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βασίλη Κικίλια με τον επικεφαλής για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, συζητήθηκε ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο, με κορυφαίο πυλώνα τον τουρισμό.


Ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τον Σταύρο Μπένο για την παρουσίαση του σχεδίου και ανακοίνωσε την αύξηση της τουριστικής καμπάνιας του 2022 για την Εύβοια, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ.


 

«Είχαμε μια πάρα πολύ ωραία συζήτηση, το επίκεντρο της οποίας είναι ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό σχέδιο.


Αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτό το σχέδιο που θα έχει δέκα πυλώνες, ο πυλώνας του τουρισμού είναι κορυφαίος.


Και θα έλεγα ότι θα είναι και το όχημα που θα δώσει την ελπίδα, θα δώσει τις ανάσες, είναι εμπροσθοβαρές, θα ξεκινήσει πρώτος και θα δώσει για όλους ένα δείγμα γραφής για αυτό το οραματικό σχέδιο που ετοιμάζουμε, με στόχο η περιοχή αυτή να αναγεννηθεί.


Να γίνει ό,τι λέγανε και στην πατρίδα μου, Υπουργέ. Μετά από έξι μήνες λέγανε «σεισμός, σωσμός». Και αυτό θα επιδιώξουμε να επιτύχουμε και τώρα, μέσα από αυτή τη μεγάλη καταστροφή. Γιατί οι καταστροφές, οι κρίσεις εμπεριέχουν και την αναγέννηση και την ελπίδα», δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης το κος Μπένος.

 

«Θέλουμε να στηρίξουμε την Εύβοια και τους συμπολίτες μας εκεί. Γι’ αυτό θα αυξήσουμε την τουριστική καμπάνια για το 2022, από τους πρώτους κιόλας μήνες του χρόνου, από 1,5 σε 2 εκατομμύρια ευρώ για την Εύβοια.


Παράλληλα θα λανσάρουμε και δέκα οριζόντιες δράσεις για το τουριστικό προϊόν στην Εύβοια, σε μια προσπάθεια να τονώσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια, τους ανθρώπους που ασχολούνται γύρω από το τουριστικό προϊόν, ξενοδόχους, ξενοδοχοϋπάλληλους και τα συναφή επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, δηλώνοντας έμπρακτα το παρών.


Ελπίζουμε ότι σε αυτόν τον ορίζοντα, σε αυτό το χρονικό διάστημα θα είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα μιας πρώτης προσπάθειας που γίνεται, ολικής αναμόρφωσης της περιοχής, μετά τη ζημιά που είχαμε φέτος το καλοκαίρι», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

 

Ο τουρισμός είναι το όχημα που θα δώσει την ελπίδα με στόχο την αναγέννηση της περιοχής υπογράμμισαν, στη συζήτησή τους, οι δύο άνδρες.