Ψηφιακές ξεναγήσεις από τον διεθνή αερολιμένα


Από τις 12 Απριλίου ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών ανοίγει τις πύλες του, σε μαθητές και σπουδαστές, για μια ιδιαίτερη ξενάγηση. Θα προσφέρει τη μοναδική εμπειρία μιας τρισδιάστατης ψηφιακής «βόλτας» στους χώρους του αεροδρομίου γιορτάζοντας έτσι τα 20α του γενέθλια.

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας και ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών ενισχύει το ψηφιακό του αποτύπωμα.


Από τις 12 Απριλίου, θα προσφέρει τη μοναδική εμπειρία μιας τρισδιάστατης ψηφιακής βόλτας στους χώρους του αεροδρομίου, σε μαθητές και σπουδαστές.

Μέχρι σήμερα έχουν ξεναγηθεί σχεδόν 65.000 παιδιά


Με ξεναγούς τον Φίλο Αθηναίο, τη μασκότ, αλλά και τους ανθρώπους του αεροδρομίου, τα παιδιά θα απολαύσουν μια συναρπαστική ξενάγηση μέσα από το ταμπλετ τους.


Ο επισκέπτης θα έχει την αίσθηση πως βρίσκεται πραγματικά μέσα στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


Η τρισδιάστατη (3D) εικονική περιήγηση προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει, με τεχνολογία που είναι συμβατή με μάσκες εικονικής πραγματικότητας (VR).


Στις 12 Απριλίου το Πρόγραμμα Ψηφιακής Ξενάγησης για σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα


Το αεροδρόμιο προσκαλεί τους επισκέπτες να μπουν στην σελίδα του ΔΑΑ (https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/hospitality-services) και να στείλουν το αίτημά τους στο AirportVRtours@aia.gr για εικονική περιήγηση με ξενάγηση διάρκειας 1 ½ - 2 ωρών.Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεναγεί μαθητές και σπουδαστές

-στον Κεντρικό Αεροσταθμό,

-στους χώρους διαχείρισης αποσκευών,

-σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους,

-στις εξόδους αναχώρησης των επιβατών και

-στον Πύργο Ελέγχου,


Τελική στάση, ο σταθμός της Πυροσβεστικής,


Εκεί οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή επίδειξη του «Πάνθηρα», του οχήματος διάσωσης και πυρόσβεσης.Πάρτε μια γεύση από την «Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων» πατώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/3tXHo6g, από το «Μουσείο της Ακρόπολης - Ένας Κλασικός Προορισμός» στον σύνδεσμο https://bit.ly/3ssLx1z αλλά και στην ανανεωμένη διαδραστική έκθεση για το έργο και την προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου στον σύνδεσμο https://bit.ly/3u3Y388Η πλήρης ξενάγηση μέσω του https://www.aia.gr/el/traveler/airport-information/hospitality-services, τη νέα υπηρεσία που προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας (ADAF) και την 360ο Points of View.