Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας Ναυπλίου


«H μαρίνα Ναυπλίου αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της πόλης και δημιουργεί θέσεις εργασίας», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησής της.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, υπέγραψε σήμερα στο Ναύπλιο την παραχώρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα - μαρίνας Ναυπλίου, από το υπουργείο Τουρισμού στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.


Ο υπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο «θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της πόλης, θα προσελκύσει νέους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας», υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας όλων και για καλό σκοπό.

«Η κοινωνία του Ναυπλίου, δικαιούται αυτό το έργο, τη μαρίνα ελλιμενισμού 210 σκαφών, που θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή.


Το αξίζουν οι κάτοικοί της, το αξίζει το Ναύπλιο, το αξίζει η περιοχή, ανήκει στους κατοίκους του και έτσι θα προχωρήσουμε», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας υπενθυμίζοντας πως η μαρίνα χωροθετήθηκε το 2009 και για πολλά πολλά χρόνια παρέμενε «κολλημένη ».

Η υπογραφή παραχώρησης πραγματοποιήθηκε παρουσία του βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Ανδριανού, της γενικής γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυς Λοΐζου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, του δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Αναστάσιου Ζαφείρη.