ΥΠΑ: 10 ημέρες καραντίνα για τις αφίξεις από Ηνωμένο ΒασίλειοΣτις 10 ημέρες παρατείνεται η καραντίνα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με νέα NOTAM που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, και με νέο αρνητικό PCR test η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.

Η νέα αεροπορική οδηγία θα ισχύει από την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.


Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε rapid test και σε δεκαήμερο (10) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF.


Αν παραμένουν στην Ελλάδα θα ισχύει ο προσωρινός περιορισμός για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.


Προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι αφιχθέντες από το Ην. Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 10ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού.


Συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά την φόρμα PLF προκειμένου να εισέλθουν στην Ελληνική Επικράτεια.