ΤΡΑΜ: στάση εργασίας την Παρασκευή


Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου. προχωρά σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 22:00 μ.μ. έως την λήξη των δρομολογίων καθώς το θέμα της νέας τηλεματικής και τα προβλήματα που παρουσιάζει η υποδομή παραμένουν άλυτα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου


«Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έγινε η διαδικασία στον ΟΜΕΔ για το θέμα της ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ».


«Φτάσαμε μετά από 2,5 χρόνια, οι Ηλεκτροδηγοί ΤΡΑΜ, με τις καθημερινές υπεράνθρωπες προσπάθειες και με το φιλότιμο τους, να προσπαθούν να βγάλουν εις πέρας, ένα συγκοινωνιακό έργο με το ελάχιστο επιτρεπτό όριο ασφάλειας .

Παρά τις αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας, εξώδικα, στάσεις εργασίας, δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα, καμία ορατή βελτίωση στο δίκτυο της γραμμής ΤΡΑΜ, όσο αφορά το θέμα της Νέας Τηλεματικής.


Μετά και την τελευταία ενέργεια που πραγματοποιήσαμε, στα πλαίσια επίλυσης του ζητήματος (Δημόσιος διάλογος με την ΣΤΑΣΥ στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας και αναστολή στάσης εργασίας στις 6/10/2021) την παραδοχή της Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ για την σοβαρότητα του προβλήματος , προτάσεις από την πλευρά της εταιρίας για επιπλέον πίστωση χρόνου, χωρίς όμως να παρουσιαστούν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το Δ.Σ. του ΣΗΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση 4ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Παρασκευή 15/10/2021 από τις 22:00 μ.μ. έως την λήξη των δρομολογίων και επιπρόσθετα το ζήτημα να ακολουθήσει την νομική οδό, μέσω των δικηγόρων του Σωματείου.


Ζητάμε συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί, περιμένουμε την κατανόηση του και ελπίζουμε να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων διεκδικώντας μαζί ποιοτικότερα και ασφαλέστερα δρομολόγια για την γραμμή ΤΡΑΜ».