Το superyacht του Kurt Strand «Norway»


Για «την επιστροφή των Βίκινγκς» έκανε λόγο ο ίδιος ο Strand στα social media, παρουσιάζοντας τα σχέδια για το «Norway», το νέο 161 μέτρων ιστιοπλοϊκό.

Τα yachts του μέλλοντος είναι ήδη εδώ, με την υπογραφή του εκκεντρικού σχεδιαστή, Kurt Strand, όπως το νέο ιστιοπλοϊκό, μήκους 161 μέτρων, βασισμένο στο «Miami», το προηγούμενο σκάφος του, ένα εξερευνητικό, το οποίο διαθέτει νυχτερινό κέντρο και δύο ελικοδρόμια.


Ο Kurt Strand εμπνέεται από τους Βίκινγκς και σχεδιάζει βασισμένος στα μακριά πλοία τους και στα τεραγωνισμένα πανιά τους. Το «Norway» διαθέτει 3 κατάρτια, 96 μέτρων το καθένα, τα οποία στρέφονται ηλεκτροϋδραυλικά.Η διάταξη πανιών ελέγχεται με το χειρισμό κουμπιών, γεγονός που σημαίνει πως το σκάφος θα πληρώσει για λιγότερο πλήρωμα από τα παραδοσιακά σκάφη πολλαπλών ιστών.


Τα κατάρτια, κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, μπορούν να φουσκώσουν μέσα σε έξι μόλις λεπτά κι όλα αυτά τα εξελιγμένα συστήματα χειρισμού πανιών σημαίνουν πιο ακριβείς ελιγμούς, προσφέροντας στο πλήρωμα τη δυνατότητα να πλέει εντός και εκτός αγκυροβολίων και να μειώνει την ανάγκη ισχύς στον κινητήρα.Το σκάφος, δυναμικότητας 24 επισκεπτών, διαθέτει επίσης 12 πολυτελείς σουίτες, και 40 άτομα πλήρωμα. Διαθέτει μία πισίνα στο πίσω κατάστρωμα και ένα διώροφο λόμπι με μπαρ.


Στον κεντρικό ιστό υπάρχει ανελκυστήρα, και έτσι θα μπορεί κανείς να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα εν πλω, από 96 μέτρα ύψος.Τα 6.000 τ.μ. πανιού καλύπτονται από ένα εύκαμπτο φύλλο ηλιακών κυψελών αποθηκεύοντας ενέργεια σε μια ειδική τράπεζα μπαταριών, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή υδρογόνου, όταν δεν θα υπάρχει άνεμος ή ηλιοφάνεια κι έτσι το σκάφος θα μπορεί να λειτουργεί αδιάλειπτα.Το γιοτ είναι κατασκευασμένο με δύο κολλητές, πτυσσόμενες καρίνες με σταθεροποιητές, οι οποίες μπορούν να ανασηκωθούν μεμονωμένα αλλά και να επιτρέψουν στο σκάφος να μπει στις πλωτές οδούς, κοντά στην ακτογραμμή.