Το 5g δίνει πρόσθετη ανάσα στον τουρισμόΟ πάροχος δικτύου Cosmote ολοκλήρωσε τη σύναψη συμφωνίας με 25 χώρες έτσι ώστε τόσο οι συνδρομητές της που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να εξακολουθούν να έχουν τις δυνατότητες 5g όσο και οι ξένοι που ταξιδεύουν στην Ελλάδα να μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια ταχύτητα στο δίκτυο. Συγκεκριμένα 27 χώρες στην προκειμένη περίπτωση θα έχουν την δυνατότητα στη χώρα μας για 5g ταχύτητα.

Οι Έλληνες θα μπορούν να ταξιδεύουν στις χώρες: Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένους Νήσους (Η.Π.Α.), Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία και Φιλανδία, έχουν τη δυνατότητα περιαγωγής μέσω του τοπικού 5G δικτύου, χωρίς επιπλέον χρέωση καθώς θα γίνεται χρήση του προγράμματος που έχουν πληρώσει στην Ελλάδα.


Αντίστοιχα ταξιδιώτες από Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λιθουανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένους Νήσους (Η.Π.Α.), Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία και Φιλανδία, που επισκέπτονται την Ελλάδα θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του COSMOTΕ 5G.


Για τις χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε οι Έλληνες ταξιδιώτες εκεί μπορούν να ενεργοποιούν την υπηρεσία Cosmote travel pass και να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα που έχουν στην Ελλάδα με ημερήσια χρέωση.