Το τραμ επέστρεψε στο Σ.Ε.Φ.


Δόθηκε ξανά σε λειτουργία η γραμμή του τραμ «Μπάτης - ΣΕΦ» μετά και την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του φαληρικού δέλτα, την ανακατασκευή των γραμμών και την ανακαίνιση των σταθμών από την περιφέρεια Αττικής.

Τη διαδρομή στο νέο τμήμα του τραμ «Μπάτης» - ΣΕΦ, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.


Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» έως το ΣΕΦ είχαν διακοπεί τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.


Στο πλαίσιο των έργων αυτών ανακατασκευάστηκε η γραμμή και τρεις στάσεις του Τραμ.
Ο Κώστας Καραμανλής επιβιβάστηκε στο ΣΕΦ, σε έναν από τους νέους συρμούς, ο οποίος έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, και αποβιβάστηκε στη στάση Πικροδάφνη, όπου έχουν επίσης γίνει έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου από την Περιφέρεια.«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε, βήμα – βήμα, να γίνονται οι αστικές συγκοινωνίες κάθε μέρα καλύτερες.


Το Τραμ έχει κεντρική θέση στο σχεδιασμό μας, αφού όσο περισσότερο ενισχύουμε το δίκτυό του, τόσο περισσότερες και καλύτερες επιλογές μετακίνησης προσφέρουμε στους πολίτες.


Έτσι, πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε ξανά τα δρομολόγια του Τραμ στο Σύνταγμα, τώρα ξεκινήσαμε πάλι και τα δρομολόγια στο Φάληρο μέχρι το ΣΕΦ, σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε και την επέκταση προς Πειραιά, ενώ αναβαθμίζουμε τον υπάρχοντα στόλο προσθέτοντας 25 νέους συρμούς.


Μάλιστα, σε έναν από αυτούς μπήκαμε και σήμερα και είδαμε ότι χαρακτηρίζονται από ασφάλεια, άνεση, σύγχρονη τεχνολογία και υψηλή αισθητική.


Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, λοιπόν, και ξέρουμε ότι έχουμε αρκετό δρόμο ακόμα μέχρι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν οι πολίτες.


Τέλος, θέλω και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Αττικής και τον Γιώργο Πατούλη για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι υπηρεσίες τους, καθώς και για τη χρηματοδοτική συμβολή του ΠΕΠ της Περιφέρειας στην προμήθεια νέων συρμών και να τους συγχαρώ για όλο το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού παραλιακού μετώπου» ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός μετά το πέρας της διαδρομής.Οι 10 από τις 11 στάσεις στο τμήμα Μπάτης - ΣΕΦ


Στο τμήμα της γραμμής «Μπάτης - ΣΕΦ» λειτουργούν αυτή τη στιγμή οι 10 από τις 11 στάσεις, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ημέρες και εν τω μεταξύ οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.


Επαναλειτουργούν οι στάσεις:

- Μπάτης

- Φλοίσβος

- Πάρκο Φλοίσβου

- Τροκαντερό/ Αγ. Σκέπη

- Δέλτα Φαλήρου

- (Τζιτζιφιές μόνο διέλευση μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης)

- Καλλιθέα (ανακαινισμένος σταθμός)

- Μοσχάτο

- Ν. Φάληρο (ανακαινισμένος σταθμός)

- ΣΕΦ.