Το πολωνικό TVN ψηφίζει Μαγνησία


Η υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας, σε συνεργασίας με τον δήμο Βόλου, διοργάνωσαν ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) προσκαλώντας τους συντελεστες της τηλεοπτικής εκπομπής «Dzien Dobry» (Καλημέρα), του πολωνικού καναλιού TVN, με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές της Μαγνησίας.

Η Μαγνησία, κι ειδικότερα ο Βόλος, το Πήλιο και το αεροδρόμιο της Αγχιάλου, θα έχουν την τιμητική τους στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα» (Dzien Dobry) με 1.200.000 τηλεθεατές του δημοφιλέστερου ιδιωτικού πολωνικού καναλιού ΤVN.


Οι συντελεστές της εκπομπής συμμετείχαν στο fam trip που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Πολωνίας, από τις 18 έως και τις 21 Αυγούστου.

Η υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Πολωνίας, διαπιστώνοντας ότι η περιοχή είναι μία από τις λιγότερο γνωστές στο πολωνικό κοινό, προσκάλεσε την τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής να αποτυπώσει στην κάμερα και να παρουσιάσει σε τρία επεισόδια, τις ανυπέρβλητες φυσικές ομορφιές της περιοχής καθώς και την τοπική γαστρονομία και τη φιλοξενία της κατοίκων της.


Οι τρεις τηλεοπτικές ενότητες θα αναφέρονται στην τοπική γαστρονομία με παρουσίαση τοπικών συνταγών, συνεντεύξεις και γνωριμία με τους ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, στην ανάδειξη του πολιτισμού και της τέχνης, καθώς και στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τοπίου, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και προσφέρεται για καλοκαιρινές αλλά και για χειμερινές διακοπές.


Αεροπορική σύνδεση

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δεν υποδέχεται προς το παρόν πτήσεις από την Πολωνία, γι' αυτό κύριος στόχος ήταν το «άνοιγμα» του αεροδρομίου με την προσφορά πτήσεων από την Πολωνία, ώστε να γίνει ο επόμενος αεροπορικός προορισμός για τους Πολωνούς ταξιδιώτες.


Το τηλεοπτικό πολωνικό συνεργείο συνόδευσε η προϊσταμένη του ΕΟΤ Πολωνίας, Νικολέττα Νικολοπούλου, η οποία συναντήθηκε, επίσης, με τον αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα και τον αερολιμενάρχη Ν. Αγχιάλου κ. Ευσταθίου.


Το πρόγραμμα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, το πρόγραμμα περιελάβανε γαστρονομικές εκδηλώσεις, μαθήματα μαγειρικής, επίσκεψη σε φάρμα με ελληνικά προϊόντα, διαδρομή σε μονοπάτια του Πηλίου, επίσκεψη σε πολιτιστικούς χώρους κι ιδρύματα, επίσκεψη στις όμορφες παραλίες της περιοχής, καθώς και συνεντεύξεις με τους κατοίκους.


Η πολωνική ομάδα επισκέφθηκε και κατέγραψε με την κάμερα την πόλη του Βόλου, το Πανεπιστήμιο και το Μουσείο της πόλης, τη Νέα Αγχίαλο, τα ορεινά χωριά Μακρυνίτσα, Πορταριά, Βυζίτσα, Τσαγκαράδα και τις παραλίες του Αη Γιάννη και της Νταμούχαρη.

Πολωνία: ανερχόμενη δύναμη για τον ελληνικό τουρισμό

Τα τελευταία 3 χρόνια η Πολωνία έχει αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες αγορές προέλευσης τουριστών στη χώρα μας με 907.000 αεροπορικούς επισκέπτες το 2019, ενώ την δύσκολη χρονιά του 2020 κατέλαβε την 5η θέση στις αφίξεις από το εξωτερικό με 284.000.


Για το 2021, οι επισκέπτες από την Πολωνία αναδεικνύονται σε σημαντική δύναμη στην ελληνική αγορά με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να την κατατάσσουν στην τρίτη θέση.