Το περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη διεθνή έκθεση εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics 2021


Η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» συμμετείχε στην 8η Διεθνή Έκθεση «εφοδιαστικής αλυσίδας & Logistics» που πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 & 4 Οκτωβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα.

Με τις εμπορικές αλλαγές που φέρνει η νέα δεκαετία και σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή πορεία των ελληνικών λιμένων, των νέων τεχνολογιών, αλλά και τα νέα δεδομένα στη ζωή και την επιχειρηματικότητα λόγω της πανδημίας, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των Logistics καθίσταται χώρος προκλήσεων και ευκαιριών προώθησης των ελληνικών εμπορευματικών υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έδωσε το στίγμα αλλά και τις προοπτικές μετεξέλιξης και ανάπτυξης στο ανταγωνιστικό και ισχυρό μέλος του κλάδου Supply Chain της νέας δεκαετίας.


Παρόντες επιπλέον του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας, και ο διευθυντής Θυγατρικών Εξωτερικού της TRENITALIA, Maurizio Capotorto, ο οποίος υποδέχτηκε στο περίπτερο τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση.


Ο Maurizio Capotorto συνομίλησε με τους υπουργούς για τις προοπτικές ανάπτυξης και τον δυναμικό ρόλο του σιδηροδρόμου στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

«H Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία σύγκλισης των σημαντικότερων θεσμικών παραγόντων και στελεχών της αγοράς και προάγει τη συζήτηση που αφορά στις εξελίξεις και τις προοπτικές στον χώρο αυτό.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ελληνική κυβέρνηση έχουν δημιουργήσει μια σχέση συνέργειας και εποικοδομητικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συμφωνία ΥΔΥ προβλέπει την απόκτηση τραίνων υδρογόνου και νέων ηλεκτρικών αμαξοστοιχιών.


Θα υλοποιήσουμε ένα έργο αναβάθμισης των σταθμών και βελτίωσης της συνολικής ποιότητας του ταξιδιού.


Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε το «τρένο γεύσης» σε δρομολόγια τουριστικού ενδιαφέροντος.


Η εταιρεία δεσμεύεται με τον Όμιλο FS Italiane να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες, 5G και ψηφιακές, τις οποίες θεωρεί παράγοντες ανάπτυξης που ενισχύουν την ανάκαμψη και την ανθεκτικότητα μετά την πανδημία.


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει τοποθετήσει στο κέντρο της επιχειρηματικής της δράσης τόσο τις σιδηροδρομικές μεταφορές - επιβατικές και εμπορευματικές - όσο και την επέκταση των υπηρεσιών logistics με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της χώρας»


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει τοποθετήσει στο κέντρο της επιχειρηματικής της δράσης τόσο τις σιδηροδρομικές μεταφορές, επιβατικές και εμπορευματικές, όσο και την επέκταση των υπηρεσιών logistics με στόχο τη συμβολή στην περαιτέρω αναπτυξιακή πορεία της χώρας», δήλωσε ο υπεύθυνος Θυγατρικών Εξωτερικού της TRENITALIA, Maurizio Capotorto.

 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιδιώκει με συνέπεια την αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να αποφέρει προφανή οφέλη για την Ελλάδα όσον αφορά την ασφάλεια των σιδηροδρόμων, περισσότερες θέσεις εργασίας, νέα τρένα, αποδοτικότερες και ποιοτικότερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια να καταστεί η Ελλάδα ουσιαστικά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο.