Το μεγαλύτερο hub φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον ΔΑΑ


Η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε συνεργασία με τον ΔΑΑ, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί τον πρώτο δημόσια προσβάσιμο Σταθμό Φόρτισης σε αεροδρόμιο, συνδυάζοντας στον ίδιο σταθμό μια ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120 kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.


Στο επίσημο πάρκινγκ του αεροδρομίου, στον χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

- 5 διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22 kW AC

- 1 ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120 kW (ή 2 x 60 kW DC)

- 1 ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW DC και 22 kW AC

 

«Ο διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενισχύεται σημαντικά με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα.


Το έργο, το οποίο αντανακλά την πρωτοπορία του αεροδρομίου της Αθήνας στην ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση της ηλεκτροκίνησης και, συνεπώς, στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά», σημείωσε ο διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ, Michael O’Connor.

 Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες και επισκέπτες του ΔΑΑ.