Το λιμάνι της Ελευσίνας και η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο


Συνάντηση εργασίας για τη διασύνδεση του ΟΛΕ με το σιδηροδρομικό δίκτυο πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του προέδρου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, και του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Απόστολου Καμαρινάκη.

Στο πλαίσιο της ανάταξης του σιδηροδρομικού δικτύου και της ανάπτυξης των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, συνάντηση εργασίας μεταξύ της ηγεσίας του ΟΣΕ και του ΟΛΕ.


Επισημαίνοντας οι δύο πλευρές τα στρατηγικά πλεονεκτήματα του λιμανιού της Ελευσίνας, ως φυσικό επίνειο του Θριάσιου Πεδίου, για την προώθηση των logistics και την δυνατότητα εξυπηρέτησης της αγοράς στην μεταφορά χύδην φορτίων, την γειτνίαση με το κεντρικό οδικό δίκτυο καθώς και τη λειτουργία πολλών βιομηχανικών μονάδων κατά μήκος της εκτεταμένης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, αναφέρθηκαν ο Σπύρος Πατέρας και ο Απόστολος Καμαρινάκης.


Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, υπογράμμισε τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς που προωθεί ο Οργανισμός για την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή της Δυτικής Αττικής καθώς και τη σημασία που έχει για το σιδηρόδρομο και τις εμπορευματικές μεταφορές η διασύνδεσή του με τα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας.


Στη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής διευθύνων συμβούλος του ΟΣΕ, Αθανάσιος Κοτταράς, ο διευθυντής του ΟΣΕ αρμόδιος για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μουρουδέλης, ο υπεύθυνος Λιμενικών Υποδομών Ελευσίνας, Κωνσταντίνος Χρήστου και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΟΛΕ.