Τουρνουά γκολφ... για την Ελλάδα


Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στη Δανία τέσσερα τουρνουά γκολφ επαγγελματικού επιπέδου 18 οπών αφιερωμένα στην Ελλάδα, υπό τον τίτλο “Greece Open”.

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ σκανδιναβικών χωρών και Βαλτικής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαίρι του 2021 τουρνουά γκολφ με στόχο να εξοικειωθούν οι Δανοί λάτρεις του αθλήματος με τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις πού διαθέτουν γήπεδα γκολφ στη χώρα κάτι το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί και στη Σουηδία.


Συμμετείχαν συνολικά 170 παίκτες από διάφορα Golf Club της Δανίας, αριθμός συμμετοχών ιδιαίτερα σημαντικός, εάν ληφθεί υπόψη το κόστος συμμετοχής σε κάθε τουρνουά καθώς και για το γεγονός ότι η διοργάνωση Greece OPEN έγινε


Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/08/21 με τον ΕΟΤ να είναι ο χρυσός χορηγός και των τριών τουρνουά με τοποθεσία το Διεθνές Γήπεδο Γκολφ Great Northern Golf & Club, στο Kerteminde της Δανίας, 150 χλμ. από την Κοπεγχάγη , ιδιοκτησίας της φημισμένης Lego Group of Companies Δανίας και συμμετείχαν οι παίκτες οι οποίοι είχαν προκριθεί με την βαθμολογία τους από τα (3) πρώτα τουρνουά.
Μετά τον τελικό, ο Προϊστάμενος του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Χωρών της Βαλτικής κ. Παύλος Μούρμας παρουσίασε τους προορισμούς της Ελλάδας που διαθέτουν υποδομές για Γκολφ (Χαλκιδική, Κέρκυρα, Γλυφάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη, Ρόδο).


Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο κ.Peder Hornshøj-CEO T.O. Bravo Tours και Gitte Søndergaard-Commercial Director, ο κ. Ariel Slotnik-Managing Director -Scandinavia του Διεθνούς T.O. Golfbreaks by PGA Tours και ο κ. Marc Limschou-CEO T.O.Classic Golf, με τους οποίους ο κ. Μούρμας είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για την δημιουργία προγραμμάτων με προορισμούς που διαθέτουν Γκολφ στην Ελλάδα Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο κ.Peder Hornshøj-CEO T.O. Bravo Tours και Gitte Søndergaard-Commercial Director, ο κ. Ariel Slotnik-Managing Director -Scandinavia του Διεθνούς T.O. Golfbreaks by PGA Tours και ο κ. Marc Limschou-CEO T.O.Classic Golf, με τους οποίους ο κ. Μούρμας είχε κατ’ ιδίαν συζητήσεις για την δημιουργία προγραμμάτων με προορισμούς που διαθέτουν Γκολφ στην Ελλάδα.


Η εκδήλωση έκλεισε με παροχές του Costa Navarino για τους νικητές στην Πελοπόννησο, του Ξενοδοχείου Porto Elounda (Spa & Golf) στην Κρήτη, το Ξενοδοχείο Porto Carras στην Χαλκιδική, το Corfu Golf & το Ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace στην Κέρκυρα.