Τουριστικά τραίνα για παιδιά, το νέο ομαδικό πρόγραμμα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού με τα τουριστικά τραίνα εγκαινίασε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πρόκειται για ένα νέο ομαδικό πρόγραμμα, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, κι απευθύνεται σε σχολεία όλων των βαθμίδων και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Μέσω του προγράμματος τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων έχουν τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης, ενός εκ των ιστορικών τραίνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το «Τραινάκι του Πηλίου» ή τον «Οδοντωτό Διακοφτού - Καλαβρύτων».


Οι διαδρομές συνδυάζουν την ομορφιά του τοπίου με την ιστορία του σιδηροδρόμου από τον προηγούμενο αιώνα. Τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεμάτο συναρπαστικές διαδρομές και εκπλήξεις που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, έγινε η πρώτη εκδρομή με το «Τραινάκι του Πηλίου» ή αλλιώς τον «Μουτζούρη του Πηλίου», στην οποία συμμετείχαν 70 μαθητές από το 3ο ΓΕΛ ΧΙΟΥ.


Το τραίνο ξεκίνησε από τα Άνω Λεχώνια και ολοκλήρωσε την πορεία του στις Μηλιές διασχίζοντας μια πολύ ωραία ορεινή διαδρομή με κατάφυτες πλαγιές και πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια.


Η διαδρομή διήρκησε 90 λεπτά και προσέφερε στα παιδιά εικόνες πλούσιας φύσης και αρχιτεκτονικής. Οι νεαροί ταξιδιώτες πέρασαν από ένα πολύ ξεχωριστό σημείο της διαδρομής πλησιάζοντας στις Μηλιές, τη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή De Chirico.


Η γέφυρα πήρε το όνομα της από τον σχεδιαστή της και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου Giorgio De Chirico κι έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη ζωή και το έργο του διάσημου καλλιτέχνη καθώς και να δουν από κοντά τα μέρη που φαίνεται πως ενέπνευσαν πολλά από τα έργα της ζωής του.


Η συναρπαστική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με δύο εκπλήξεις, με ένα υπέροχο πρωινό και με μικρά δώρα για τον καθέναν από τους μαθητές.


Τουριστικά-Τρένα-για-παιδιά
.pdf
Download PDF • 270KB

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ συνεχίζει να προσθέτει νέα προγράμματα υπηρεσιών με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.