Τον Νοέμβριο το τραμ στον Πειραιά


Τον Νοέμβριο το τραμ ξεκινά δρομολόγια στον Πειραιά σύμφωνα με τα όσα είπε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Γιώργος Καραγιάννης. Ο υφυπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης και σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που προχωρά το υπουργείο στις μεταφορές και το κυκλοφοριακό.

Το υπουργείο Υποδομών προωθεί έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στις μεταφορές και το κυκλοφοριακό, που θα αλλάξει την εικόνα της Αθήνας και γενικότερα της Αττικής.


Σύμφωνα με τα όσα είπε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, από το υπουργείο θα ανακοινωθεί σύντομα ένα ολοκληρωμένο project για το κυκλοφοριακό, αφού δεν είναι θέμα μόνο ενός υπουργείου.


«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρακολουθήσαμε την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, εργαστήκαμε πάνω σε ένα πλέγμα μέτρων κι ο υπουργός ανακοίνωσε τον «Καθαρό Δακτύλιο». Που ναι μεν θα υπάρχουν τα μονά – ζυγά ΙΧ, αλλά θα κλείσουν και παραθυράκια που τώρα υπάρχουν», δήλωσε ο Γιώργος Καραγιάννης.


Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κινούνται ελεύθερα εντός του δακτυλίου ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η σύσταση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Μεταφορών, ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

 

«Να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι, ο δήμος, η περιφέρεια, οι συγκοινωνιολόγοι, τα υπουργεία να αποφασίσουν τα μέτρα που χρειάζονται για να αλλάξουμε τις λειτουργίες της πόλης. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι δίκαιες και θα υπηρετούν τη λογική του μέτρου», υπογράμμισε ο υφυπουργός.

 

Στις προτάσεις που επεξεργάζεται το υπουργείου είναι και η σωστή εφαρμογή του «carpooling» και του «car sharing».


Ξεκινάει το τραμ στον Πειραιά το Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια Νέο Φάληρο – Πειραιάς σύμφωνα με τον Γιώργο Καραγιάννη.

 

«Παρά το ότι ήταν μια υπόθεση που είχε πολλά προβλήματα τη λύσαμε και, όπως είχαμε δεσμευτεί, το Τραμ ξεκινάει τα δρομολόγιά του προς τον Πειραιά το Νοέμβριο.


Θα κάνει μια κυκλική διαδρομή από το Νέο Φάληρο με 12 νέους σταθμούς. Ουσιαστικά θα εξυπηρετείται όλος ο Πειραιάς», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Το καλοκαίρι του 2022 Πειραιάς - Αεροδρόμιο σε 50 λεπτά

Ερωτηθείς για το μετρό ο Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε πως το καλοκαίρι του ‘22, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, θα είναι έτοιμοι και οι τρεις εναπομείναντες σταθμοί, ο Πειραιάς, το Δημοτικό Θέατρο και τα Μανιάτικα.


«Ουσιαστικά θα αποσυμφορήσουμε την κίνηση, γιατί οι μακροπρόθεσμες ενέργειες που κάνουμε σε επίπεδο υποδομών σ’ αυτό ουσιαστικά αφορούν, στο να αποσυμφορείται όλη η κίνηση, να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής και πιο φιλοπεριβαλλοντικά μέσα», σημείωσε.


Η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω έργο εθνικής σημασίας

Αναφορικά με τις παρεμβάσεις που γίνονται στη Δυτική Αττική, όπως η επέκταση του Προαστιακού Δυτικής Αττικής, η ολοκλήρωση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, η επέκταση του Μετρό προς το Ίλιον ο υφυπουργός χαρακτήρισε τα έργα εθνικής σημασίας.

 

«Θα ολοκληρώσουμε το έργο της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, το τελευταίο 1,5 χιλιόμετρο, γιατί κάποια στιγμή ο δρόμος σταματάει στη μέση του πουθενά.


Επιπλέον, θα κατασκευάσουμε τον ανισόπεδο κόμβο στον Σκαραμαγκά, που δεν υπάρχει και δημιουργεί ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα σε εκείνη την περιοχή, θα κατασκευάσουμε τον ανισόπεδο κόμβο στην περιοχή των Ναυπηγείων και θα αναβαθμίσουμε τον ανισόπεδο κόμβο στο Σχιστού.


Επίσης θα αναβαθμίσουμε και την Εθνική Οδού Αθηνών – Κορίνθου στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Γιώργος Καραγιάννης.


Καραγιάννης: προχωράμε τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και της Λεωφόρου Κύμης ο υφυπουργός σημείωσε πως το υπουργείο γνωρίζει το πρόβλημα που υπάρχει με την Αθηνών Λαμίας στην άνοδο και στην κάθοδο, και για αυτό προχωρά με τη λεωφόρο Κύμης, ώστε να δημοπρατηθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου για να ξεκινήσει ως έργο.


Και από εκεί και πέρα, εντός του 2022 θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τι ακριβώς θα κάνει και με τις επεκτάσεις της Αττική Οδού.