Τα υδατοδρόμια θα αναβαθμίσουν τις υποδομές των αλιευτικών λιμένων


Τις ευκαιρίες επέκτασης του δικτύου των υδατοδρομίων με την αναβάθμιση και βελτίωση των υποδομών των αλιευτικών λιμένων, συζήτησαν Σίμος Κεδίκογλου και Νικόλας Χαραλάμπους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη ανάπτυξης των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων σε πυρόπληκτες περιοχές όπως αυτές του νομού Ευβοίας που έχουν προγραμματιστεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τoν Οργανισμό Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ Α.Ε.)


Ο υφυπουργός ενημερώθηκε και για τη λειτουργία της τεχνικής βάσης της εταιρίας στην περιοχή της Χαλκίδας.


Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών μέσω της αναβάθμισης αλιευτικών λιμένων και αλιευτικών καταφυγίων με προσθήκη αδειοδότησης υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων με αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του επιχειρησιακού προγράμματος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας και Θάλασσας.«Ασφαλώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δημιουργία ενός δικτύου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μια νέα μεταφορική υποδομή, που θα δώσει νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας.


Η διαμόρφωση και υλοποίηση αυτής της νέας μεταφορικής υποδομής έχει την στήριξη της κυβέρνησης και πιστεύουμε σύντομα θα έχουμε τα αναμενόμενα.


Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κεδίκογλου αναβαθμίζει πλέον το δίκτυο την αλιευτικών λιμένων αλλά ανεβάζει το επίπεδο διασύνδεσης της χώρας με υδροπλάνα», σημείωσε ο Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes.

 

«Συζητήσαμε για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα αναβάθμισης και βελτίωσης λιμενικών υποδομών στους αλιευτικούς λιμένες και αλιευτικά καταφύγια βάζοντας ως προσθήκη την αδειοδότηση υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων.


Στο ευρύτερο πλαίσιο εξετάζουμε την δημιουργία βάσεων πυροσβεστικών υδροπλάνων αναπτυγμένες σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να υπάρχει αμεσότητα ανταπόκρισης», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Μέχρι σήμερα πάνω από 90 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης.


Με φόντο τις πρώτες πτήσεις με υδροπλάνα το 2022, η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται και πρόθεση της εταιρείας είναι η ομαλή αλλά και ουσιαστική έναρξη των πτήσεων με στόχο να διευρυνθούν οι εθνικές μεταφορές δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα.