«Τα θαύματα της Ελλάδας»


Ο παραπάνω τίτλος είναι και το θέμα της νέας ιστορικής τηλεοπτικής παραγωγής της πολυβραβευμένης βρετανίδας ιστορικού και παρουσιάστριας που προβλήθηκε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2021 στο BBC World και στο Channel 4 αντίστοιχα. Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 28 Αυγούστου μέσω της σειράς του Channel 4 BETTANY HUGHES’ TREASURES OF THE WORLD. Τον περασμένο Ιούλιο η εκπομπή προβλήθηκε στο BBC World ως Wonders of Greece.

H Bettany Hughes ως πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας βοηθά το βρετανικό κοινό να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς και τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε λόγω πανδημίας με τη συνδρομή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας κατνάφερε να προβάλλει πλήθος ελληνικών προορισμών, στη βρετανική αλλά και διεθνή αγορά και ενισχύοντας τη στρατηγική του Οργανισμού για τουρισμό όλες τις εποχές του χρόνου στη χώρα μας.


Πρώτος σταθμός η Αθήνα, σύμβολο του πνεύματος και της δημοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακολούθως, το Ναύπλιο, μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας, ένα μέρος - σταθμός στην ιστορία της Ελλάδας, που αποτελεί πατρίδα πολλών αρχαίων και σύγχρονων ηρώων. Ύστερα η Σπάρτη και αμέσως μετά η Bettany μεταφέρεται βόρεια, στις νεώτερες ανασκαφές, στον τόπο όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, στο παλάτι του Φιλίππου Β’ στις Αιγές. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ανακαλύφθηκε ένα κιονόκρανο, προσφέροντας μία ασύγκριτα συναρπαστική εμπειρία.


Τέλος, η Bettany επισκέφθηκε την αρχαία Ολυμπία, κι ήταν παρούσα στις νέες ανασκαφές στην Επίδαυρο, οι οποίες αποκάλυψαν ένα υπόγειο σκάμμα. Επίσης, αποδεικνύει ότι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου εξακολουθεί να έχει τέλεια ακουστική.Η Διευθύντρια Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Έμυ Αναγνωστοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι με τη νέα σειρά της Bettany Hughes: “Treasures of the World”, η οποία προβάλλει τους μαγευτικούς και απαράμιλλους πολιτιστικούς θησαυρούς της Ελλάδας. Η Bettany είναι η καταλληλότερη πρέσβειρα για να βοηθήσει το βρετανικό κοινό να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς και τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας. Είμαστε βέβαιοι ότι οι τηλεθεατές θα γοητευθούν από τους διαφορετικούς τόπους που εξερευνά, βάζοντας την ξεχωριστή της πινελιά στην παρουσίαση των εθνικών μας πολιτιστικών οροσήμων».
«Είναι πάντοτε χαρά μου να επισκέπτομαι την Ελλάδα και να περνάω χρόνο με τους τόσο ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους της, καθώς και να ανακαλύπτω κάθε φορά περισσότερα για την απίστευτη ιστορία της». -Bettany Hughes

H Bettany Hughes, είναι δημοφιλής πολυβραβευθείσα βρετανή ιστορικός, συγγραφέας και τηλεοπτική & ραδιοφωνική παρουσιάστρια, η οποία διακρίθηκε το 2019 με το Order of the British Empire (OBE) για τις υπηρεσίες της στην ιστορία. Εμπνεύστηκε από την ιστορία της Ελλάδας και με απαράμιλλη επιμονή αποφάσισε να εξερευνήσει τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, προτρέποντας τους θεατές της να περιηγηθούν στην ιστορία της Ελλάδας και να “ταξιδέψουν» μέσα από τις εικόνες στις τοποθεσίες της σειράς του Channel 4 BETTANY HUGHES’ TREASURES OF THE WORLD.