top of page

Ταλαιπωρία και συνωστισμός - 6 συρμοί του ΗΣΑΠ υπέστησαν φθορές - Η ανακοίνωση της εταιρείας


Ταλαιπωρία και συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) καθώς 6 συρμοί είχαν αποσυρθεί λόγω φθορών που προκλήθηκαν από οπαδούς του αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός.

Έξι συρμοί της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς, σπάζοντας τζάμια σε πόρτες και παράθυρα, και θέτοντας σε κίνδυνο επιβάτες κι εργαζόμενους.


Σε έναν από τους 6 συρμούς, οι δράστες έσπασαν τελείως τα τζάμια του συρμού ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 10 πύλες επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς του δικτύου υπέστησαν επίσης σοβαρές ζημιές.


Ταλαιπωρία και συνωστισμός


Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί στις αποβάθρες της γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) με τους επιβάτες να ταλαιπωρούνται περιμένοντας αρκετή ώρα καθώς από το πρωί κυκλοφόρησαν 6 λιγότεροι συρμοί λόγω των βανδαλισμών που είχαν υποστεί από μερίδα οπαδών χθες το βράδυ.Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΗΣΑΠ


«Το Σωματείο μας είχε προειδοποιήσει, εγκαίρως και εγγράφως, από την Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου, τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ για τον κίνδυνο να υπάρξουν ξανά βανδαλισμοί και φθορές στο δίκτυό μας εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ- Ολυμπιακού.


Είχε ζητήσει να υπάρξει «συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς» και να ληφθούν «όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία των εργαζομένων, των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας καθώς και του επιβατικού κοινού», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.


Δεν ανταποκρίθηκε η διοίκηση λένε οι εργαζόμενοι


«Δυστυχώς, η διοίκηση της εταιρείας κώφευσε και για μια ακόμα φορά, ενήργησε με τον γνωστό σε όλους μας ερασιτεχνισμό που την χαρακτηρίζει, χωρίς διάλογο με τους εργαζόμενους, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της γραμμής 1, έχουν πολύχρονη εμπειρία ειδικά σε εκδηλώσεις όπως οι ποδοσφαιρικοί αγώνες, με αποτέλεσμα να μην ληφθούν επαρκή μέτρα και να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε συρμούς.


Επίσης, με ευθύνη της διοίκησης η εργολαβία που έχει αναλάβει την αντικατάσταση των τζαμιών στα βαγόνια, δεν έχει προβλέψει να εργάζεται σε συνθήκες ανάγκης, με αποτέλεσμα η αποκατάσταση των κατεστραμμένων τζαμιών να ξεκινήσει, καθυστερημένα. Σήμερα Δευτέρα στη Γραμμή 1 υπάρχει απώλεια δρομολογίων, οι επιβάτες συνωστίζονται στα βαγόνια και στις αποβάθρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εν καιρώ πανδημίας covid- 19», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.Η απάντηση από τη διοίκηση


Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση των ΣΤΑΣΥ μετά τις καταστροφές στους 6 συρμούς του δικτύου. Η διοίκηση κάνει λόγο για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, με αλλεπάλληλες επιθέσεις στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς.


«Το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών εντάθηκε το φθινόπωρο. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβρη 17, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και χθες κατεγράφησαν 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 178 επιθέσεις.


Οι ζημιές αυτές, πέρα από την οικονομική επιβάρυνση που δημιουργούν στην εταιρεία, προκαλούν σοβαρά προβλήματα και στην εύρυθμη εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.


Οι συρμοί που δέχονται τις επιθέσεις αποσύρονται από την κυκλοφορία για να επισκευαστούν, γεγονός που προκαλεί δυσλειτουργίες στην εκτέλεση των δρομολογίων και αύξηση των χρονοαποστάσεων σε μια γραμμή με εγγενή προβλήματα λόγω παλαιότητας συρμών», τονίζει η εταιρεία και ενημερώνει πως βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία για το θέμα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, και τις εμπλεκόμενες αθλητικές ομάδες και ζητά για ακόμη μια φορά τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη των εγκαταστάσεων, αλλά και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


bottom of page