Σύναψη τουριστικής συμφωνίας με το Ην. Βασίλειο επιδιώκει η Ελλάδα


«Πράσινο» πιστοποιητικό και σύναψη τουριστικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τα βασικά θέματα τα οποία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Χάρης Θεοχάρης με την υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκής Γειτονίας κι Αμερικής, Wendy Morton.

Η υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Wendy Morton, συναντήθηκε σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού, ο οποίος της παρουσίασε τις πέντε βασικές γραμμές άμυνας της χώρας μας εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου.

Ο οδικός χάρτης του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού περιλαμβάνει 5 επίπεδα ασφάλειας για επισκέπτες, εργαζόμενους και κατοίκους, με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις αξιοποιώντας τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας.


Θεοχάρης: 3,5 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες επισκέφθηκαν τη χώρα μας το 2019.


Ο Έλληνας Υπουργός έθεσε και το ζήτημα της σύναψης τουριστικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit, επισημαίνοντας τη σημασία της Μεγάλης Βρετανίας στον τουρισμό της χώρας μας.


Η υφυπουργός Εξωτερικών, Wendy Morton, αναφέρθηκε στο ζήτημα του «πράσινου» πιστοποιητικού και στη σημασία του για την επανεκκίνηση του τουρισμού, καθώς οι συζητήσεις των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο έχουν προχωρήσει και σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα της βρετανικής κυβέρνησης μετά την άρση του lockdown.


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία στο προσεχές διάστημα με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας.


Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η πρέσβειρα της Βρετανίας, Kate Smith.