ΣΥΡΙΖΑ: καπέλο 42 εκατ. € στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης από την καταστροφή των αρχαιοτήτων


«Καπέλο» 42 εκατ. € στα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης από την καταστροφή των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου, με ευθύνη των Μητσοτάκη, Καραμανλή, Μενδώνη», υπογράμμισαν, σε κοινή δήλωσή τους, τέσσερις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι τομεάρχες ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Παππάς, Αναγνωστοπούλου, Γιαννούλης και Σκουρολιάκος, επισημαίνουν το πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό κόστος από την απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης.


Ακολουθεί η ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

«Ο βάρβαρος τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης κοστίζει πολιτιστικά, οικονομικά, κοινωνικά.


Η επιλογή των Μητσοτάκη, Καραμανλή και Μενδώνη έχει εκτοξεύσει το κόστος κατασκευής του έργου στα ύψη.


- 20 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί ήδη στον ανάδοχο ως αποζημίωση για τον πρώτο χρόνο.

- 54 εκατ. ευρώ δίνονται, συμπληρωματικά, για αρχαιολογικές ανασκαφές και άλλες εργασίες για τη λύση του ξηλώματος των αρχαίων.


Η δήθεν «πανάκριβη» λύση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που προέβλεπε και το μετρό στην ώρα του και τα αρχαία στη θέση τους, δεν υπερέβαινε τα 32 εκατ. €.


Το «καπέλο», δηλαδή, στα έργα ανέρχεται ως τώρα στα 42 εκατ. ευρώ και έπεται συνέχεια.

Μητσοτάκης, Καραμανλής και Μενδώνη συνεχίζουν το «έγκλημα».


Καταστρέφουν την ακεραιότητα και την αυθεντικότητα ενός εντυπωσιακού μνημείου της πόλης, μοναδικού οπουδήποτε στον κόσμο.


Επιβαρύνουν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τους φορολογούμενους.


Εμπαίζουν τους Θεσσαλονικείς. Το μετρό θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη από τα τέλη του 2020. Χωρίς νέες ανασκαφές, με τα αρχαία ακέραια, αυθεντικά, αμετακίνητα στη θέση τους, προκειμένου να ενταχθούν στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO, όπως ζητούν οι κορυφαίοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο», σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους οι: τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, τομεάρχης Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Γιαννούλης, και Πάνος Σκουρολιάκος, αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού, για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τα έργα του μετρό Θεσσαλονίκης.