Συνεργασία Θεοχάρη - Μπακογιάννη μέσω του Athens Film Office


Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού και δήμου Αθηναίων για την προσέλκυση κινηματογραφικού τουρισμού με την υπογραφή μνημονίου όπου εγκαινιάζονται κοινές δράσεις μέσω του Athens Film Office.

Με στόχο την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Αθήνα, Χάρης Θεοχάρης και Κώστας Μπακογιάννης υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας, εγκαινιάζοντας μια σειρά από κοινές δράσεις, στο πλαίσιο λειτουργίας του Athens Film Office του δήμου Αθηναίων.


Από τη λειτουργία του, το Athens Film Office, έχει προσελκύσει περισσότερες από 40 οπτικοακουστικές παραγωγές, διευκολύνοντας τα γυρίσματά τους στο κέντρο και στις συνοικίες της πρωτεύουσας.


Πρόκειται για παραγωγές μεσαίου αλλά και μεγάλου μεγέθους, σε πολλές από τις οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει μεγάλα ονόματα του διεθνούς κινηματογράφου, με το ενδιαφέρον για την Αθήνα να αυξάνεται συνεχώς.


Ήδη, για τη χρονιά που διανύουμε, έχουν επενδυθεί περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ από κινηματογραφικές παραγωγές, από τα οποία ένα μεγάλο μέρος αναμένεται να ενδυναμώσει την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.


Η υπογραφή του μνημονίου έχει ως στόχο την προβολή της πρωτεύουσας στο εξωτερικό και την προσέλκυση τουρισμού μέσω των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.


Οι κοινές δράσεις που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και στο Athens Film Office εστιάζουν κυρίως σε εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου, «καλλιεργούν» την Αθήνα ως κινηματογραφικό προορισμό.


Εστιάζουν, επίσης, και σε σειρά ταξιδιών εξοικείωσης με φιλοξενούμενους ξένους παραγωγούς και εκπροσώπους διεθνών κινηματογραφικών studios, με σκοπό να γνωρίσουν τα πλεονεκτήματα του προορισμού.


«Μαζί με τον δήμο Αθηναίων προχωρούμε στην υλοποίηση του μεγάλου οράματος για την ανάδειξη της Αθήνας και, μέσω αυτής, ολόκληρης της Ελλάδας, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.


Η παρουσία της πόλης σε μεγάλες διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές παύει να είναι μια δυνατότητα που δεν αξιοποιήθηκε ποτέ και ένας αιώνιος ευσεβής πόθος.


Η Αθήνα και η Ελλάδα παίρνουν πλέον το ρόλο του πρωταγωνιστή στην κινηματογραφική βιομηχανία, το ρόλο που πραγματικά τους αξίζει», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.Το μνημόνιο συνυπογράφηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του Athens Film Office.


«To Athens Film Office, μέσα σε ένα χρόνο, απέδειξε ότι μπορεί να μεγαλώσει το πολιτιστικό και το τουριστικό κεφάλαιο, όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της χώρας.


Έγινε ο δίαυλος επικοινωνίας της πόλης με διεθνείς παραγωγές και άνοιξε ακόμη ένα δρόμο προβολής αλλά και οικονομικής τόνωσης της αγοράς, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.


Συνέργειες όπως αυτή την οποίαν επισημοποιήσαμε σήμερα, δυναμώνει τις προσπάθειες κάθε πλευράς αλλά μας φέρνει και πιο κοντά στον κοινό στόχο», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.


Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την τουριστική προβολή και προώθηση της πόλης στο εξωτερικό.


Μετά την προσέλκυση μεγάλων διεθνών παραγωγών η ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού αποτελεί το επόμενο στάδιο.