Συνέδρια για εμβολιασμένους και νοσήσαντες


Τη διεξαγωγή συνεδρίων για εμβολιασμένους και νοσήσαντες ανακοίνωσε ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, μετά και τα αιτήματα διαφόρων κλάδων του τουρισμού με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Τη διεξαγωγή συνεδρίων με τη συμμετοχή εμβολιασμένων και νοσησάντων, σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο και την τήρηση του ορίου της χωρητικότητας του 80%, με κατάλληλη ταξιθεσία, ανακοίνωσε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αιτήματα συγκεκριμένων κλάδων του τουρισμού, ενόψει του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν αναμένεται να δημοσιευθούν στο ΦΕΚ μέσα στις επόμενες μέρες.

Συμπληρωματικά, η Επιτροπή εισηγήθηκε θετικά και στη δυνατότητα ελλιμενισμού πλοίων κρουαζιέρας με προέλευση ή διέλευση από τα λιμάνια της Τουρκίας, Κουσάντασι και Γαλατά, δεδομένου ότι τα εν λόγω λιμάνια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα και τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις, καθώς και την έναρξη λειτουργίας των εσωτερικών πισίνων των ξενοδοχείων, με τα ίδια πρωτόκολλα που έχουν εγκριθεί για τις πισίνες του ΣΕΓΑΣ.