Συμφωνία Ε.Ο.Τ. - «Safe Water Sports» για την ασφάλεια στη θάλασσα


Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Ε.Ο.Τ. με τη ΜΚΟ «Safe Water Sports» για κοινές δράσεις στον τομέα της πρόληψης ατυχημάτων στις θαλάσσιες δραστηριότητες εν όψει της «Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών» η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, στις 11 Μαϊου.

Πρωτοβουλίες για την ασφάλεια στη θάλασσα σε 3.000 ελληνικές παραλίες αναλαμβάνουν από κοινού, Ε.Ο.Τ. και Safe Water Sports, με το μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συνυπέγραψαν.


Με αφορμή την «Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 11 Μαϊου, οι δύο οργανισμοί προχωρούν σε κοινές δράσεις για την ασφάλεια των λουόμενων στις θαλάσσιες δραστηριότητές τους.


«Με την υπογραφή του μνημονίου, ενώνουμε και επισήμως τις δυνάμεις μας, ώστε να κάνουμε την χώρα μας όχι μόνο έναν από τους πιο ωραίους προορισμούς στον κόσμο, αλλά και έναν από τους πιο ασφαλείς σε θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Πασχαλάκης, πρόεδρος και ιδρυτής του Safe Water Sports.


Τι περιλάμβάνει η συμφωνία


- Κοινές δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, προκειμένου, Έλληνες και ξένοι, λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, να αναγνωρίζουν τους κινδύνους, να προλαμβάνουν τα ατυχήματα και να εμπιστεύονται τις πιστοποιημένες επιχειρήσεις θαλάσσιων δραστηριοτήτων κατά τις διακοπές τους στις ελληνικές ακτές.


- Εκπόνηση προωθητικών προγραμμάτων προς εγχώριους και ξένους φορείς και επιχειρήσεις για την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών αναψυχής και άθλησης, στις εξαιρετικά δημοφιλείς παγκοσμίως ελληνικές ακτές, που φημίζονται για την καθαρότητά τους, την ασφάλεια και την διαύγεια των νερών τους και τη μοναδική ποικιλομορφία τους.


«Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για την προβολή της χώρας μας από τον ΕΟΤ.


Η Ελλάδα έχει όλα τα πλεονεκτήματα να πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν την θεματική μορφή τουρισμού, θέτοντας όμως σε προτεραιότητα την ασφάλεια.


Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράψαμε με το Safe Water Sports, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, είναι ένα σημαντικό βήμα για να προωθήσουμε από κοινού δράσεις και πρωτοβουλίες.


Αυτές είναι που θα αναδεικνύουν την χώρα μας ως κορυφαίο αλλά παράλληλα και ασφαλή προορισμό θαλάσσιου τουρισμού. Είναι μία εθνική προσπάθεια στην οποία όλοι έχουμε χρέος να συμβάλλουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.


Ο ΕΟΤ συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια, στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής, που θέτει ως πρώτιστη προτεραιότητα την ασφάλεια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στη χώρα με ακτογραμμή 13.676 χλμ.


Αναγνωρίζει την προσπάθεια αυτή ως πρωταρχικής σημασίας για την ευημερία της, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και της επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από αυτόν.