Στόχος επετεύχθη, οι προκλήσεις παραμένουν


Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος μετείχε σε πάνελ συνεδρίου, το οποίο διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Πανδημία COVID: Απειλή ή ευκαιρία;»

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Δημήτρης Φραγκάκης προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Πανδημία COVID: Απειλή ή ευκαιρία;».


Στο περιθώριο του συνεδρίου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκο Ποζρικίδη, για την πιθανότητα συνεργασίας του ΕΟΤ και της ΔΕΘ με στόχο την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.«Δύο ήταν οι βασικοί στόχοι που είχε θέσει η κυβέρνηση για την φετινή τουριστική περίοδο.


Ο πρώτος ήταν να ανοίξουμε με ασφάλεια εφαρμόζοντας υγειονομικά πρωτόκολλα και ταξιδιωτικές διαδικασίες που θα διασφάλιζαν την υγεία των επισκεπτών, των εργαζόμενων αλλά και της κοινωνίας.


Ο δεύτερος στόχος, ήταν να έχουμε μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή φτάνοντας ακόμα και στο 50% των αφίξεων του 2019.


Πετύχαμε και τους δύο στόχους. Και τα καταφέραμε. Γιατί είχαμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε με επιτυχία και με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων του τουριστικού κλάδου.


Καθώς βαδίζουμε προς την μετά πανδημία εποχή ο τουρισμός μας έρχεται αντιμέτωπος με τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας.


Η κρίση που περνάμε λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων και οι μικρές νίκες που πετύχαμε μέχρι σήμερα στον κλάδο του τουρισμού δεν πρέπει να μας κάνουν να εφησυχάσουμε.


Η βιωσιμότητα, η βελτίωση των υποδομών, η ψηφιοποίηση, η προβολή της αυθεντικότητας και την ξεχωριστής ταυτότητας της χώρας μας, η επένδυση στις ποιοτικές υπηρεσίες και την εκπαίδευση, αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τις σημαντικότερες προκλήσεις για την επόμενη μέρα. Είναι κρίσιμα στοιχήματα, που πρέπει να κερδίσουμε για να ισχυροποιηθούμε ακόμα περισσότερο στον διεθνή ανταγωνισμό», δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.Ο Δημήτρης Φραγκάκης επισκέφθηκε παράγοντες του τουρισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ενώ συμμετείχε και στην συζήτηση που διοργάνωσε ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» με θέμα τον τουρισμό στην Βόρεια Ελλάδα.