Στις 8 Δεκεμβρίου το Τραμ μπαίνει στον Πειραιά - όλες οι αλλαγές στη λειτουργία του δικτύου


Αλλαγές δρομολογούνται από την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στη λειτουργία του δικτύου του Τραμ καθώς ξεκινά η εμπορική του λειτουργία στην πόλη του Πειραιά.

Οι υφιστάμενες τρεις γραμμές (3, 4 & 5) τροποποιούνται και το δίκτυο Τραμ θα αποτελούν πλέον 2 νέες:

- η Γραμμή 6 «Πικροδάφνη - Σύνταγμα» και

- η Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος (Πειραιά)».


Σταθμός ανταπόκρισης και των 2 γραμμών θα είναι η στάση «Πικροδάφνη».


Την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, τίθεται σε εμπορική λειτουργία η επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, που περιλαμβάνει τη λειτουργία των ακόλουθων νέων στάσεων:

- Γήπεδο Καραϊσκάκη,

- Μικράς Ασίας,

- Λαμπράκη,

- Ευαγγελίστρια,

- Πλατεία Δεληγιάννη,

- Δημαρχείο,

- Αγία Τριάδα,

- Πλατεία Ιπποδαμείας,

- 34ου Συντ. Πεζικού, Ανδρούτσου,

- Ομηρίδου Σκυλίτση.


Σύντομα αναμένεται να παραδοθεί και η στάση, με την επωνυμία «Ακτή Ποσειδώνος», που θα αποτελέσει τον νέο τερματικό σταθμό της Γραμμής 7.


Με τη λειτουργία των 2 νέων γραμμών διαμορφώνονται σταθερές χρονοαποστάσεις σε ολόκληρο το δίκτυο.


Η συχνότητα των δρομολογίων ορίζεται από τις 07:00 έως τις 19:00 στα 9 λεπτά τις καθημερινές και στα 12 λεπτά το Σαββατοκύριακο.


Η διάρκεια διαδρομής διαμορφώνεται στα 33΄ για τη διαδρομή «Σύνταγμα – Πικροδάφνη», στα 35΄ για το «Πικροδάφνη – Σύνταγμα», στα 57΄ για το «Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα» και στα 51΄ για το «Αγία Τριάδα – Ασκληπιείο Βούλας».


Ο στόλος του Τραμ ενισχύεται με 25 σύγχρονους συρμούς, αναβαθμίζοντας περαιτέρω το παρεχόμενο μεταφορικό έργο στο δίκτυό του.


Από πλευράς τεχνολογίας, οι νέοι συρμοί διαθέτουν ό,τι πιο σύγχρονο, παρέχοντας ασφαλείς και άνετες μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, εργονομικά καθίσματα επιβατών και χώρους για καροτσάκια και αναπηρικά αμαξίδια.


Προσωρινός τερματικός σταθμός της Γραμμής 7 από τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, έως και την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, θα είναι η στάση «Γήπεδο Καραϊσκάκη», όπου θα γίνεται ανταπόκριση και με τη Γραμμή 1 του Μετρό (σταθμός «Φάληρο»).