Στη Γαλλία ο Βασίλης Κικίλιας

Στη Γαλλία μεταβαίνει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Αφορμή της επίσκεψης είναι η «Top Resa» στο Παρίσι, η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στη Γαλλία.

Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου, ο Βασίλης Κικίλιας θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης « Top Resa», στο Παρισι, στο περιθώριο της οποίας έχει προγραμματίσει σειρά σημαντικών επαφών με στελέχη της γαλλικής τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους κρατικών και ιδιωτικών φορέων από τον κλάδο του τουρισμού.


Στο επίκεντρο όλων των συναντήσεων του υπουργού καθώς και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με το Γάλλο ομόλογο του Jean-Baptiste Lemoyne, θα βρεθούν η περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων στον τομέα του τουρισμού και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Ελλάδας από Γάλλους.


Ήδη έχουν προηγηθεί επαφές με ζητούμενα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη μεγαλύτερη διάχυση των επισκεπτών σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.


Για το σκοπό αυτό, ο Βασίλης Κικίλιας θα συναντηθεί και με ανώτατα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Air France και Transavia, καθώς και με την CEO της ATOUT France, τον επίσημο εθνικό φορέα τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης της Γαλλίας ως τουριστικού προορισμού, που καθορίζει την εθνική της στρατηγική για τον τουρισμό.


Τα φετινά μηνύματα της τουριστικής κίνησης από τη Γαλλία είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα, καθώς η Ελλάδα αποτέλεσε τον πρώτο προορισμό εξωτερικού για τους Γάλλους τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.


Τον Ιούλιο, μάλιστα, εκτοξεύθηκε ο αριθμός των Γάλλων επισκεπτών στη χώρα μας, γεγονός αξιοσημείωτο καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας προορισμός εξωτερικού ξεπέρασε τον εσωτερικό τουρισμό της Γαλλίας.


Η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου, και θα παρακαθίσει σε δείπνο με τους ομολόγους του κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.