Στην κρουαζιέρα, στο yachting και στις καταδύσεις στοχεύει το υπουργείο Τουρισμού


Η κρουαζιέρα, το yachting και οι καταδύσεις, μορφές θαλάσσιου τουρισμού που παραμελήθηκαν, αποτελούν τη στόχευση του υπουργείου Τουρισμού κι απασχόλησαν την 1η δια-περιφερειακή ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Οι προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, με έμφαση στην ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, απασχόλησαν την 1η δια-περιφερειακή ημερίδα του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.


«Υλοποιούμε τη νέα στρατηγική προσέγγιση της κυβέρνησης στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού.


Ξεκινά η γόνιμη επεξεργασία ζητημάτων που αφορούν στον θαλάσσιο τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στην κρουαζιέρα, στο yachting και στις καταδύσεις.


Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την απελευθέρωση των δυνάμεων και τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση μορφών τουρισμού οι οποίες ανέκαθεν παρέμεναν παραμελημένες», σημείωσε ο Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ημερίδα.


Ο Χάρης Θεοχάρης τόνισε, για μία ακόμη φορά, την προτεραιότητα στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού για το φετινό καλοκαίρι ώστε να υποδεχτούμε, από τις 14 Μαΐου, με ασφάλεια τους τουρίστες.


«Προχωράμε με προσεκτικά, μεθοδικά αλλά και αποφασιστικά βήματα στην επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου.


Προσδοκούμε ότι το 2021 θα είναι πολύ καλύτερο από το 2020, από την άποψη των αφίξεων και των εσόδων για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.


Επενδύσεις στις τουριστικές υποδομές, βελτίωση της προσβασιμότητας των ελληνικών ακτών κι ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού προωθεί το υπουργείο.


«Πάρα τις δεδομένες αντιξοότητες, η χώρα μας έχει την ευκαιρία και στο πεδίο του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.


Το υπουργείο διαμορφώνει μία καινούργια στρατηγική ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού για τη νέα, μετά-Covid εποχή.


Ο θαλάσσιος και παράκτιος τουρισμός αποτελούν χώρο στον οποίο, εύλογα, η χώρα μας μπορεί να αξιώνει έναν πρωταγωνιστικό αλλά και καινοτόμο ρόλο.


Στρέφοντας το βλέμμα μας στην επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, έχουμε τη μοναδική ίσως ευκαιρία, μέσα από αυτήν τη δοκιμασία, να βγούμε ακόμα πιο δυνατοί», υπογράμμισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.


Η ελληνική θάλασσα μπορεί να προσφέρει πολλές δυνατότητες κι εμπειρίες με όρους ασφάλειας και βιωσιμότητας και οι βασικές κατευθύνσεις στρατηγικής στρέφονται και στην ανάπτυξη των τουριστικών λιμένων.


Το υπουργείο σχεδιάζει την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου και προωθεί ένα νέο μοντέλο διαχείρισης το οποίο θα επιτρέψει την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και περισσότερων επισκεπτών με σημαντική, κατά κεφαλήν, δαπάνη.


Στην ημερίδα συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής κι Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου, περιφερειάρχες κι αντιπεριφερειάρχες.