Στάση εργασίας ανακοίνωσε το ΣΕΛΜΑ για τις 4 Μαΐου


Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 4 Μαΐου, µε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το ΣΕΛΜΑ, ενημερώνει πως θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4 Μαΐου με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.


«Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της Πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος µε την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού.


Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί µε τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.


Καταλήγοντας αναφέρουν πως ο νέος νόμος της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, όπως τον χαρακτηρίζουν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και με το δικαίωμα στην απεργία, τονίζουν οι εργαζόμενοι.