ΣΕΛΜΑ: στάση εργασίας για τις 4/5 και απεργία για τις 6/5


Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, στις 4 Μαΐου, µε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Συμμετέχει επίσης, με 24ωρη απεργία, και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις 6/5/21.

Σε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το ΣΕΛΜΑ, ενημερώνει πως θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4 Μαΐου με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας καθώς και στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 6 Μαΐου, με 24ωρη απεργία.

«Η υπεράσπιση των κατακτήσεων της Πρωτομαγιάς συμπίπτει φέτος µε την έναρξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην κατάθεση του νέου εργασιακού νόμου. Το διακύβευμα για τον εργαζόμενο λαό ξεπερνά κατά πολύ εκείνο ενός απλού εορτασμού.

Θα πρέπει τα δευτεροβάθμια σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες να προτείνουν και να σχεδιάσουν μαζί µε τα εργοστασιακά συνδικάτα ένα πρόγραμμα αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας αναφέρουν πως ο νέος νόμος της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, όπως τον χαρακτηρίζουν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και με το δικαίωμα στην απεργία, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

1ον Στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ στις 4/5/21 µε στάση εργασίας, από την έναρξη µέχρι τις 9.00 το πρωί και από την 21.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας αλλά και στην κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 6 Μαΐου με 24ωρη απεργία.