ΣΕΛΜΑ: δυναμική η παρουσία των εργαζομένων στη ΔΕΘ


Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ενημερώνει για την παρουσία των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:


«Το σωµατείο µας ως αναπόσπαστο κοµµάτι της κοινωνίας, συµµετέχει στις κινητοποιήσεις που θα πραγµατοποιηθούν στα εγκαίνια της ∆ιεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.


Η παρουσία των εργαζοµένων, των συνδικάτων και όλων των ενεργών πολιτών, είναι περισσότερο επιβεβληµένη από ποτέ.


Οι αντεργατικοί νόµοι, διαλύουν και ιδιωτικοποιούν την επικουρική ασφάλιση, και κατάργησαν στην πράξη το 8ωρο εργασίας, τις συλλογικές συµβάσεις, την επιθεώρηση εργασίας , επιβάλουν τον έλεγχο των συνδικάτων και των σωµατείων, πυρπολούν την δυναµική αντίστασης, σε όποιο αντιλαϊκό µέτρο επιθυµεί η κυβέρνηση να επιβάλει.


Στον χώρο της υγείας, βλέπουµε να προωθείτε µε δόλιο τρόπο, η ιδιωτικοποίηση δοµών και υπηρεσιών, παρόλο το βάρος που τραβάει ο πληγωµένος τοµέας υγείας εδώ και δεκαετίες. Βλέπουµε µια άνευ προηγούµενου προσπάθεια να δοθούν δηµόσιες δοµές και υπηρεσίες σε ιδιωτικά τραστ, ενώ πιέζονται συνεχώς τα νοικοκυριά από την ακρίβεια, που σε συνδυασµό µε τους µισθούς πείνας, δηµιουργούν στην κοινωνία ένα ασφυκτικό περιβάλλον.


Στον αντίποδα όλων των παραπάνω παρατηρούµε να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα κέρδη στις µεγάλες εταιρείες. Στη ΣΤΑΣΥ µε κόπο τα συνδικάτα αποκρούουµε κάθε προσπάθεια να επιβληθούν ιδιώτες.


Προσπαθούµε να σταµατήσουµε τις κοστοβόρες για το σύνολο των επιβατών και εργαζοµένων αναθέσεις συµβάσεων σε ιδιώτες.


Προσπαθούµε να διασφαλίσουµε τις θέσεις εργασίας στην εταιρεία µας, µε µόνιµο εκπαιδευµένο προσωπικό στην καθαριότητα, φύλαξη και να ενισχυθούν µε προσλήψεις εργαζοµένων, η λειτουργία και τεχνικά τµήµατα.


διαδικασίες εφαρµόζονται, προκειµένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί αυτών που επιδιώκουν την διάλυση της εταιρείας, αγνοώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης ακόµα και των ίδιων των νόµων.


Η άσκηση mobbing στους εργαζόµενους, διεύρυνση του οργανογράµµατος, προάγοντας την γραφειοκρατία αδιαφορώντας για την αξιοκρατία. Αφήνοντας ουσιαστικά στην τύχη τους, την λειτουργία και την τεχνική υποστήριξη του δικτύου.


Οι συνεχιζόµενες πρακτικές κακοδιοίκησης από τον διευθύνοντα σύµβουλο, δυστυχώς οδηγούν την εταιρεία σε αχαρτογράφητα µονοπάτια.


Την περίοδο που ο Λαός, αγωνιά για την επιβίωση του µε τα 10αδες προβλήµατα που του έχουν φορτωθεί , κάποιοι έχουν βρει την ευκαιρία να επιβάλλουν τα πιο βλοσυρά τους σχέδια. Για αυτό η αντίσταση είναι επιβεβληµένη, ∆ΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ.


Ο αγώνας µας θα είναι συλλογικός και θα υπερασπιστούµε κάθε χώρο δουλείας και κάθε δοµή. Οι εργαζόµενοι θα βρισκόµαστε στην ∆ΕΘ για να στείλουµε δυναµικό µήνυµα. Διεκδικούµε: 

-Προσλήψεις µονίµου και τακτικού προσωπικού. 

- Ανταλλακτικά, υλικά, αναλώσιµα και νέα τρένα για να εξυπηρετούνται οι επιβάτες.

- Υπογραφή νέας συλλογικής σύµβασης µε αξιοπρεπής µισθούς. 

- Μονιµοποίηση των συµβασιούχων στην καθαριότητα».