Ρόδος: Οι γεύσεις του Αιγαίου


ΕΟΤ , Υπουργείο Τουρισμού
Το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων BELL’ EUROPA κυκλοφορεί με αφιέρωση 14 σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell’ estate»).

Το γαστρονομικό ταξίδι διοργανώθηκε από την υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.


Ένας ακόμη γαστρονομικός προορισμός ήταν η Χάλκη για την οποία αναμένεται να δημοσιευθεί άρθρο στο άμεσο μέλλον.


Με αυτή τη διαφορετική τουριστική προσέγγιση ενός τόπου, τη γαστρονομία, ο τουρίστας μπορεί να συνδεθεί με τον τόπο που επισκέπτεται.


Μέσα από το φαγητό στην ταβέρνα έρχεται σε επαφή με κόσμο, τον ιδιοκτήτη που θα του μιλήσει για την ιστορία του νησιού, του φαγητού που γεύεται.


Η δημοσιογράφος, Vannina Patanè, κι ο φωτογράφος, Massimo Ripani, επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού.