Πρέσβειρες ελληνικού τουρισμού στην Κίνα οι αδερφές Ερωτοκρίτου


φωτογραφία αρχείου
Τον τίτλο των «Πρεσβειρών Ελληνικού Τουρισμού» απένειμε στις αδερφές, Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, για δύο χρόνια, με αφορμή την προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) και άλλων ψηφιακών μέσων, σε εβδομαδιαία βάση.

Εν μέσω του έτους πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας - Κίνας το 2021, όπου οι δύο χώρες αποβλέπουν στο να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές τους σχέσεις και να διευρύνουν τη συνεργασία τους, ο Χάρης Θεοχάρης προχώρησε σε μια ουσιαστική κίνηση, που υλοποιείται σε κρίσιμη περίοδο.


Με την απόφαση του υπουργού στόχος είναι η ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.


Προσβλέποντας στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, οι αδελφές Ερωτοκρίτου λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία για την προσέλευση επισκεπτών από την Κίνα.


Στον σύγχρονο κόσμο των κοινωνικών δικτύων, οι @greek_twins ως influencers με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους στα social media της Κίνας, θα έχουν καθοριστικό ρόλο, με τη δημιουργία αυθεντικών βίντεο με στιγμές καθημερινότητας από την Ελλάδα και του τρόπου ζωής των κατοίκων της, καθώς και θεματικά βίντεο από κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, κάτι το οποίο αξιοποιεί ήδη ο ΕΟΤ.


Ο τίτλος των «Πρεσβειρών Ελληνικού Τουρισμού» στα δυο κορίτσια, σύμφωνα με την απόφαση του Yπουργού Tουρισμού, απονέμεται για χρονικό διάστημα δύο ετών με δυνατότητα ανανέωσης, ενώ το πλαίσιο συνεργασίας αφορά στην προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) αλλά και άλλων ψηφιακών μέσων, σε εβδομαδιαία βάση.


Δίνοντας έμφαση στην προώθηση γαστρονομικού τουρισμού, με αναρτήσεις σε εβδομαδιαία βάση αλλά κι εκπροσωπώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε events που αφορούν στην κινεζική αγορά.


Θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για παροχή κατευθύνσεων σχετικά με τη στοχοποιημένη προβολή θεματικών και γεωγραφικών τουριστικών προϊόντων, ενώ να τονίσουμε ότι ο τίτλος του «Πρεσβευτή του Ελληνικού Τουρισμού» είναι τιμητικός και δεν καταβάλλεται οποιαδήποτε αμοιβή.


Οι αδερφές Ερωτοκρίτου

Η Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου βρέθηκαν στο Πεκίνο πριν 6 χρόνια για να σπουδάσουν διεθνές εμπόριο και Οικονομικά στην κινεζική γλώσσα.

Τα βίντεο τους στο Κινέζικο YouTube έχουν τεράστια απήχηση. Η Ύδρα, η Νάξος και η Πάρος είναι μόνο μερικά από τα νησιά που προβάλλουν. Το αφιέρωμά τους για τη Σαντορίνη και την Αθήνα έχει ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο προβολές.

Παραδίδουν μικρής διάρκειας μαθήματα Ελληνικών μέσω διαδικτύου με περισσότερους από 2.000 online φοιτητές.

Για να έχετε πλήρη εικόνα σχετικά με τις δράσεις των αδελφών Ερωτοκρίτου σε θέματα προβολής του Ελληνικού τουρισμού, του πολιτισμού και κοινωνικών παρεμβάσεων, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα www.greektwins.gr.