ΠΟΕΙΑΤΑ: συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών


Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, με βασικό θέμα την άρνηση οικονομικής στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση, το συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 4 Μαρτίου στις 11:00 στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Λευτέρης Πετράκης, ενημέρωσε το συμβούλιο πως η ΠΟΕΙΑΤΑ έκανε γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τα αιτήματά της και η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα παράσχει καμία οικονομική ενίσχυση στον κλάδο, πέραν της επιστρεπτέας προκαταβολής.


Κατόπιν αυτού, και μετά από πλειοψηφία, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, στις 11:00 στο υπουργείο Οικονομικών.


Στην παράσταση διαμαρτυρίας θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των σωματείων Ταξί από όλη την Ελλάδα και η διαμαρτυρία θα συνοδεύεται από αυτοκινητοπομπή.


«Θα επιδιώξουμε -μια ακόμη- συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.


Θα καταθέσουμε ψήφισμα με όλα τα αιτήματα του κλάδου στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα κι αν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις προθέσεις της κυβέρνησης, τότε ο κλάδος είναι αναγκασμένος να διεκδικήσει με άλλους τρόπους τα δίκαια αιτήματά του» σημειώνουν τα μέλη της ΠΟΕΙΑΤΑ σε ανακοίνωσή τους.


Κάνουν λόγο για ανεξήγητη, αδικαιολόγητη κι άδικη αντιμετώπιση του κλάδου από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης


«Η εμμονή του υπουργείου στην επιστρεπτέα προκαταβολή ως βασικό -και μοναδικό -συστατικό της ενίσχυσης, είναι απόδειξη πλέον ότι η επιβίωση χιλιάδων ελληνικών οικογενειών ουδόλως τους ενδιαφέρει.


Κύριε Υπουργέ, σε αυτή την χώρα υπάρχουν κι εργαζόμενοι. Υπάρχουν και άνθρωποι. Δεν είναι όλα αριθμοί…» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.