Παραδόθηκε το Dubai Route 2020 Metro


To Dubai Route 2020 Metro. ένα έργο ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, παραδόθηκε από την Alstom προς εμπορική εκμετάλλευση. 15 επιπλέον χιλιόμετρα, 50 νέες αμαξοστοιχίες Metropolis αλλά κι αναβάθμιση των υφιστάμενων γραμμών του μετρό ολοκληρώθηκαν μέσα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων και 8 μηνών.

Το Dubai Route 2020 Metro, ένα έργο σωστό κομψοτέχνημα, ολοκληρώθηκε. Το νέο έργο γραμμής, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 και πραγματοποιήθηκε από την Κοινοπραξία ExpoLink υπό την ηγεσία της Alstom, αποτελείται από μια γραμμή μήκους 15 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 11,8 χιλιόμετρα είναι πάνω από το έδαφος και 3,2 χιλιόμετρα υπόγεια, και ένας κόμβος στην Κόκκινη Γραμμή.


Η επέκταση του μετρό διαθέτει επτά σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων του Σταθμού Jabal Ali και του εμβληματικού σταθμού του εκθεσιακού χώρου World Expo.


Έργο αξίας 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.


Η Alstom ήταν υπεύθυνη για την ολοκλήρωση του μετρό, αλλά και την παράδοση 50 αμαξοστοιχιών Metropolis, οι οποίες κατασκευάστηκαν στη βάση της εταιρείας στο Κατοβίτσε της Πολωνία.


Η Alstom ήταν υπεύθυνη και για την ενίσχυση της υπάρχουσας γραμμής του μετρό με την αναβάθμιση της τροφοδοσίας, των συστημάτων σηματοδότησης, των επικοινωνιών και των έργων.Τα τρένα Metropolis


Έχουν μήκος 85,5 μέτρα και αποτελούνται από πέντε βαγόνια ανά τρένο και μπορούν να μεταφέρουν έως και 696 επιβάτες το καθένα.


«Το άνοιγμα του μετρό Dubai Route 2020 δείχνει το Ντουμπάι και τη δέσμευση του RTA να παρέχει μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά υπεύθυνη κινητικότητα, καθώς αυτό το έργο αναμένεται να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στις περιοχές που εξυπηρετεί κατά περίπου 15-20% και αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 120.000 τόνοι έως το 2025 », δήλωσε η Μάμα Σουγουφάρα, διευθύνων σύμβουλος της Alstom Middle East.


Το τρένο προσφέρει νέες εμπειρίες στους επιβάτες, χάρη στους μεγάλους διαδρόμους, τις μεγάλες πόρτες και τα παράθυρα και τους τρεις συγκεκριμένους τομείς για τις κατηγορίες Silver, Women and Children και Gold.


Φιλικό προς το περιβάλλον, το τρένο είναι εξοπλισμένο με ένα πλήρες ηλεκτρικό σύστημα πέδησης, φωτισμό LED και άλλες καινοτομίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του Harmonic Energy Saver Optimizer της Alstom (HESOP ™) που ανακτά την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα τρένα κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος.