Παππάς: «καπέλο» 38 εκατ. ευρώ στο κόστος του Ε65


Για καθυστερήσεις στην έναρξη εκτέλεσης του βόρειου τμήματος του Ε65 αλλά και για «καπέλο» στο κόστος κατασκευής του έκανε λόγο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα Τρίκαλα και την εκδήλωση που πραγματοποίησε για την άμεση έναρξη των εργασιών στο βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο εν λόγω έργο.

Παππάς: «Ο κ. Μητσοτάκης έταξε στην Καρδίτσα όσα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει, πανηγυρίζει στον Ε65 για το “καπέλo” των 38 εκατ. ευρώ και την καθυστέρηση 20 μηνών».

Για έπαρση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού μίλησε ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά το βόρειο τμήμα του Ε65 «η έγκριση ήρθε με καθυστέρηση 20 μηνών, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο του έργου στην Ε.Ε. ήδη από τον Μάιο του 2019.


Το κόστος του έργου αυξάνεται κατά 38 εκατ. ευρώ για δαπάνες λειτουργίας. Η δική μας κυβέρνηση είχε πετύχει την παραίτηση των κατασκευαστών από ανάλογη απαίτηση για το νότιο τμήμα, το οποίο υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2019.


Η Ν.Δ. φέρει βαρύτατες ευθύνες για την υλοποίηση του Ε65 συνολικά. Είναι γνωστές και οι καθυστερήσεις της, ήδη από το 2007, και οι μετέπειτα επιλογές της», υπογράμμισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Παππάς: η κυβέρνηση να σκεφτεί ουσιαστικά τους πληγέντες από τον «Ιανό».


Ο Νίκος Παππάς σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση καθυστέρησε πέντε μήνες μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ιανός, και φέρεται να ανακοίνωσε σε φορείς της Καρδίτσας ένα πρόγραμμα αποκατάστασης υποδομών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε ο Νίκος Παππάς, ζητά την επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για τον σχεδιασμό τονίζοντας πως παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσής του.


«Η Ν.Δ. πρέπει να σκεφτεί και να στηρίξει ουσιαστικά όσους επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές» κατέληξε ο Νίκος Παππάς.