Παππάς: η ανικανότητα της κυβέρνησης προκάλεσε μπάχαλο σε δρόμους και ΜΜΜ


«Μπάχαλο σε δρόμους, τρένα και λεωφορεία από την αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η χώρα βάλλεται από την ανικανότητά της», σημειωσε ο Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στην εικόνα της Εθνικής Οδού αλλά και στις αστικές συγκοινωνίες οι οποίες «πάγωσαν» επι ώρες.

Την εικόνα που επικράτησε στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας αλλά και το «μπάχαλο» το οποίο σημειώθηκε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σε δρόμους, τρένα και λεωφορεία εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχολίασε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.Παππάς: «Η χώρα βάλλεται από την ανικανότητα της κυβέρνησης»


Με μία αιχμηρή ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί την κατάσταση.


«Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας για 8 ώρες σήμερα και για 24 ώρες από τις 7 το απόγευμα αποτελούν ομολογία ανικανότητας.


Τόσο της δήθεν επιτελικής κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αποδεδειγμένα πλέον στερείται σχεδιασμού και αρκείται στη γνωστή συνταγή των απαγορεύσεων, που δημιουργεί μπάχαλο και ταλαιπωρία.


Όσο και της «αριστείας» του αναδόχου, που κρίνεται και από την κυβέρνηση ανίκανος να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα ενός καιρικού φαινομένου, γνωστού εδώ και μέρες (όπως γνωστή ήταν και η σφοδρότητά του).


Για δεύτερη χρονιά, η χώρα κόβεται στα δύο με ευθύνη των επιτελικών και των αρίστων.

ΥΓ: Αλήθεια, αυτή τη διπλή ανικανότητα θα την πληρώσουμε και με αποζημιώσεις για κάλυψη διαφυγόντων εσόδων λόγω περιορισμού της κυκλοφορίας;» ήταν το σχόλιο στα socia media του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ.


Η εικόνα της Αθηνών - Λαμίας μέσα από την ανάρτηση του Νίκου Παππά

Δύο φωτογραφίες από την ανάρτηση του Νίκου Παππά για την εικόνα που επικράτησε στην Εθνική Οδό
Η εικόνα της Αθηνών - Λαμίας μέσα από την ανάρτηση του Νίκου Παππά

Παππάς: «μπάχαλο» σε δρόμους, τρένα και λεωφορεία


Η έλευση της «Μήδειας», ήταν γνωστή από ημέρες όμως τα «επιτελικά» στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν την ομαλή συνέχιση του κυκλοφοριακού και μεταφορικού έργου» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «κοπεί» η Ελλάδα στα δύο με την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αθηνών - Λαμίας.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του χιονία και στις σταθερές αλλά και αστικές συγκοινωνίες.


«Από τις 5.30 το πρωί ως τις 10 το τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά του ηλεκτρικού βγήκε εκτός λειτουργίας, αφού η ΣΤΑΣΥ αντέδρασε με καθυστέρηση στην αποκατάσταση των προβλημάτων στο εν λόγω τμήμα.


Ως τις 9πμ, τα λεωφορεία της ΟΣΥ ολοκλήρωναν τα δρομολόγια τους νωρίτερα από το τέρμα τους.» σημειώνοντας πως οι επιβάτες - κυρίως εργαζόμενοι - έμειναν χωρίς ενημέρωση αλλά και χωρίς βοήθεια στους επικίνδυνους δρόμους της πρωτεύουσας.


Προβλήματα επίσης στα τρένα και στον προαστιακό

Με καθυστέρηση αντέδρασε ο δημόσιος ΟΣΕ, ανέφερε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το πρόβλημα με τα «κλειδιά», είχε αποτέλεσμα στο τμήμα του προαστιακού Αθήνα - Χαλκίδα να έχουμε μονή γραμμή ως την Οινόη για απόσταση 65 χλμ.


«Στον προαστιακό της Αθήνας, η μη ολοκλήρωση -εδώ και δύο χρόνια- του συστήματος τηλεματικής, κράτησε εκατοντάδες κόσμου στις αποβάθρες, μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες και καταστάσεις και χωρίς ενημέρωση για τα δρομολόγια.


Η δε έλλειψη προσωπικού γραμμής ήταν εμφανής. Ένας εργαζόμενος πάλευε σε μήκος γραμμής 30 χλμ, ενώ άλλοι τρεις σε μήκος 70 χλμ» υπογραμμίζοντας την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κατάσταση που επικράτησε και κλείνοντας σημείωσε πως «η αδράνειά της δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα σόου των πολύωρων συσκέψεων ή τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που είναι στο dna της».