Παππάς: «γυμνές» οι αστικές συγκοινωνίες


Για την κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών εν μέσω πανδημίας, για το πλαίσιο συνεργασίας του ΟΑΣΑ με τα ΚΤΕΛ και για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού συζήτησαν οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Παππάς και Γιαννούλης συζήτησαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Ιωάννη Γκόλια, και με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Αθανασόπουλο, για την ενίσχυση του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου εν μέσω της πανδημίας covid-19, για το πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ Αττικής αλλά και για τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού.


Παππάς: «Μητσοτάκης-Καραμανλής αδρανούν στην ενίσχυση των ΜΜΜ. Να ελεγχθούν οι καταγγελίες περί αδιαφάνειας στον διαγωνισμό προσλήψεων στην ΟΣΥ ΑΕ»


«Η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μέσω της αύξησης των διαθέσιμων οχημάτων, των δρομολογίων και του προσωπικού, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορωνοϊού.


Δυστυχώς, 10 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής παραμένουν εκκωφαντικά αδρανείς. Οι αποφάσεις τους για ακύρωση των διαγωνισμών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που προέβλεπαν την προμήθεια εκατοντάδων οχημάτων, άφησαν τις αστικές συγκοινωνίες «γυμνές». τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Η διοίκηση του ΟΑΣΑ τόνισε ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία της νόσου covid-19 κατέστησαν αναγκαία την αναδιοργάνωση της παροχής συγκοινωνιακού έργου σε επίπεδο συχνότητας, καθώς και τη λήψη έκτακτων μέτρων ώστε οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες να παρέχονται με προδιαγραφές υψηλής ποιότητας.


Η ανάθεση έργου στα ΚΤΕΛ Αττικής και η συστηματική συντήρηση του στόλου οχημάτων εξασφάλισε την σταδιακή παροχή βελτιωμένης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, καθώς σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα στους δρόμους της Αθήνας» ανέφερε η διοίκηση του ΟΑΣΑ.


ΟΑΣΑ: ενίσχυονται οι αστικές συγκοινωνίες:

-1.225 λεωφορεία και τρόλεϊ πραγματοποίησαν σήμερα δρομολόγια.

-300 λεωφορεία 10ετίας μέσω leasing

-609 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠΗ διοίκηση του Οργανισμού υπογράμμισε ακόμη ότι καθημερινά λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων από τον κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων και εκτεταμένη απολύμανση των οχημάτων και των συρμών, με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.