Πάργα: η Ηπειρώτισσα νύφη


Photos © KaPa Photography
Η Πάργα, βρίσκεται στη δυτική ακτή της ηπειρωτικής Ελλάδας κι ανάμεσα από τα βουνά της ξεπροβάλλει το Ιόνιο Πέλαγος. Τα χαμηλά της, πολύχρωμα, σπίτια καταλήγουν μέχρι την πλαγιά του λόφου που οδηγεί στην προκυμαία της.

Η όμορφη Πάργα βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία για χαλαρές διακοπές κι ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει θαλάσσια σπορ, πεζοπορία ακόμη κι εκδρομές στα γύρω νησιά.


Οι πολυσύχναστοι, γεμάτοι μπουκαμβίλιες, δρόμοι γαληνεύουν την ψυχή του επισκέπτη. Το πανέμορφο σκηνικό συμπληρώνουν τα ζεστά, καθαρά νερά του λιμανιού της Πάργας αλλά και τα δεκάδες καραβακιά που δεμένα χορεύουν στους ρυθμούς των κυματισμών.


Οι ακτές της προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για καταδύσεις, κολύμβηση αλλά και ατελείωτες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης κάτω από τον ζεστό ήλιο της Μεσογείου.

Από την Πάργα μπορεί κανείς να κάνει ημερήσιες εκδρομές στην άγρια ​​και ορεινή περιοχή της Ηπείρου.


Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, παρατήρηση των πουλιών στο Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού, από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ελλάδας


Η πόλη της Πάργας βρίσκεται πάνω σε βράχους, οι οποίοι σχηματίζουν ένα ακρωτήριο. Πάνω στον λόφο δεσπόζει το κάστρο της, το οποίο καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε πολλές φορές.


Σήμερα σώζεται το φρούριο που έχτισαν οι Βενετσιάνοι τον 16ο αιώνα, με τις προσθήκες που έκανε ο Αλή Πασάς όταν εξαγόρασε την Πάργα από τους Άγγλους.