Ο πρόεδρος της ΕΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας


Μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρου Βενιάμη, για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2021 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας, η οποία έχει θεσμοθετηθεί σε αναγνώριση της σημασίας της ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο ο πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, τόνισε πως αναβίωση της ναυτοσύνης αποτελεί άμεση προτεραιότητα της ναυτιλιακής κοινότητας.


Ολόκληρη η δήλωση του Θεόδωρου Βενιάμη


«Η ελληνόκτητη ναυτιλία χαιρετίζει όλους τους ναυτικούς, που υπηρετούν στα πλοία της ανά τον κόσμο, Έλληνες αλλά και κάθε εθνικότητας, αξιωματικούς και πληρώματα, και τους εύχεται καλές θάλασσες στα ταξίδια τους.


Η ΕΕΕ, προσηλωμένη στην προώθηση της ασφάλειας των ναυτικών μας, που αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση και για την ομαλή διεξαγωγή των θαλάσσιων μεταφορών, απευθύνει εκ νέου έκκληση στους έχοντες αρμοδιότητα διεθνώς να αναγνωρίσουν στους ναυτικούς το καθεστώς «ουσιώδους εργαζομένου», διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους από και προς τα πλοία και θέτοντας σε προτεραιότητα τον εμβολιασμό τους κατά του COVID-19.


Θα ήθελα, επίσης, να επαναλάβω ότι η αναβίωση της ναυτοσύνης αποτελεί άμεση προτεραιότητα της ναυτιλιακής μας κοινότητας, προκειμένου να διαφυλάξουμε την τεχνογνωσία και τη ναυτική μας παράδοση».