Ο οινοτουρισμός και οι προοπτικές εξέλιξης στην Ελλάδα


Με αντικείμενο τον οινοτουρισμό και τους δρόμους του κρασιού στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το 2ο webinar Ελλάδας-Κύπρου, το οποίο διοργανώθηκε από την υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου.

Στο webinar παρουσιάστηκε το χαρτοφυλάκιο του οινοτουρισμού στην Ελλάδα και οι δυνατότητες των επισκέψιμων οινοποιείων με ιδιαίτερη αναφορά στον δυναμικό οινοτουριστικό προορισμό της Ζίτσας, οι διακριτές ποικιλίες οίνων που αναπτύσσονται στον ελλαδικό χώρο, οι χώροι διαμονής και εστίασης, τα συνδεόμενα αξιοθέατα, το ευρύτερο περιβάλλον και τα διαθέσιμα τουριστικά πακέτα από τους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών.

Εξετάστηκαν οι τρόποι περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς, αλλά και η ένταξη στα προσφερόμενα τουριστικά πακέτα νέων οινοτουριστικών διαδρομών, με τους συμμετέχοντες να εκτιμούν ο οινοτουρισμός αναβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.


Προσφέρει εναλλακτική βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες ενισχύοντας ταυτόχρονα τις τοπικές οικονομίες.


Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες στην ψηφιακή συνάντηση συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κοινές και στοχευμένες δράσεις για την ανάδειξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού.

Η 1η Ψηφιακή Τουριστική Συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου 2021 με θέμα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές και κυπριακές τουριστικές επιχειρήσεις την περίοδο της πανδημίας.


Η υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου προγραμματίζει νέες ψηφιακές συναντήσεις το επόμενο διάστημα για την προβολή περισσότερων εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και επιμέρους προορισμών της Ελλάδας.


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος της υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας, η επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για τον Οινοτουρισμό, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, ο αντιδήμαρχος Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, Γεώργιος Ράδος, και από την κυπριακή πλευρά ο εκτελεστικός πρόεδρος της Top Kinisis Travel Public Ltd, Άκης Κελεπέσιης.