Ο ΕΟΤ συμμετέχει στη δράση «Clean it like Greek»


Με τη συμμετοχή του ΕΟΤ συνεχίστηκε στα Δωδεκάνησα η οικολογική δράση του ιδρύματος «Aquahelp Foundation» με τίτλο «Clean it like Greek», η οποία ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου από το Καστελόριζο και τελεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού.

Η οικολογική και περιβαλλοντική αυτή πρωτοβουλία αποσκοπεί στον καθαρισμό παραλιών, θαλάσσιων περιοχών, βουνών και δασών με τη συμμετοχή ιδιωτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την ενίσχυση του φιλελληνισμού και την ανάδειξη της χώρας ως την καθαρότερη στην Ευρώπη.


Ο ΕΟΤ υποστηρίζει σταθερά δράσεις που ενισχύουν τον βιώσιμο κι αειφόρο τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία στη μετά Covid-19 εποχή.


Η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, επισκέφθηκε την Πάτμο, τους Αρκιούς και τους Λειψούς, όπου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ιδρύματος, Γιώργο Κορφιά, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πάτμου, Ελευθέριο Πέντε, και τον δήμαρχο Λειψών, Φώτη Μάγγο, με τους οποίους συνυπέγραψαν τη συμβολική «Χάρτα Οικολογικής Συνείδησης» του Aquahelp Foundation.


Εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών σε τουριστικές και πολιτιστικές ενέργειες, αλλά και στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς προβολής της Πάτμου.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα τρία νησιά των Δωδεκανήσων, η κα Γκερέκου συμμετείχε επίσης σε event με οικολογικό περιεχόμενο που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο, βράβευσε τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών ως «Οικολογικό Ήρωα» και συναντήθηκε με την δασκάλα του, ενώ είχε και εκτενείς συζητήσεις με τους κατοίκους σχετικά με το σύγχρονο, αειφόρο και ποιοτικό τουριστικό μοντέλο και τις προοπτικές που διανοίγονται προς την κατεύθυνση αυτή τα προσεχή χρόνια.


Η δράση «Clean it like Greek» θα συνεχιστεί σε άλλες περιοχές της χώρας (νησιά Αιγαίου και Ιονίου πελάγους, Κρήτη, Πελοπόννησο, Αττική και νησιά Σαρωνικού κόλπου, Εύβοια, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη κ.α.) και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με τη βράβευση των καλύτερων Aquahelp Cleaners, ανάλογα με το βάρος των απορριμμάτων που συνέλεξαν, και την απονομή οικολογικών μεταλλίων και αναμνηστικών δώρων.