Ο εμβολιασμός είναι το εισιτήριο για τον τουρισμό φέτος


Ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε επίσκεψή του στην Κρήτη τόνισε την σημασία του εμβολιασμού στην φετινή τουριστική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανακοίνωσε "ζητώ από όλες και όλους να εμβολιαστούν -όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη. Διότι ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, είναι το μόνο διαβατήριο για την ενίσχυση των τουριστικών ροών. Ο εμβολιασμός είναι το μόνο διαβατήριο που θα κρατήσει την χώρα μας ανοικτή και το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας ακμαίο. Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της υπευθυνότητας, με ανοιχτό τον τουρισμό μας, συγχρόνως όμως και με ασφάλεια. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και θα προχωρούμε, όλοι μαζί, εβδομάδα με την εβδομάδα. Είμαι σίγουρος οτι ο Ελληνικός Τουρισμός επειδή έχει αποδείξει οτι ξέρει να κερδίζει μάχες, στο τέλος θα κερδίσει και αυτήν."


Ο Υπουργός συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό καθώς και στη Χερσόνησο με τον εκεί Δήμαρχο κ. Γιάννη Σέγκο όπου συζήτησαν για την πορεία των εμβολιασμών, την αξιοποίηση των πόρων από το ταμείο ανάκαμψης για επενδύσεις στην περιοχή και για λοιπά θέματα της Περφέρειας και των Δήμων. Κάποια καίρια ζητήματα είναι το project της νέας μαρίνας του Ηρακλείου και η πιθανότητα νέας επιβολής περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτηση της πανδημίας.

Άλλες χώρες

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες όσον αφορά την εμβολιαστική τους πορεία κάτι που επηρεάζει την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα. Χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την Σκανδιναβία που έχει εντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα κάτι που έχει επίπτωση στις τουριστικές ροές στα ελληνικά νησιά και στην Κρήτη. Η Μεγάλη Βρετανία άργησε επίσης να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς αλλά ένα θετικό παράδειγμα αποτελεί η Πολωνία στην εμβολιαστική κατάσταση. Ωστόσο ανέφερε οτι οι ξένοι εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα ως προορισμό για τους καλοκαιρινούς μήνες.


Οίνος

Τέλος ο Υπουργός εξήρε το οινοποιείο του Νίκου Δουλουφάκη που συνδυάζει την πααδοσιακή τέχνη της Κρήτης στην οινοποιία με την σύγχρονη διαδικασία παραγωγής. Αφού συνεχάρη τον παραγωγό αναφέρθηκε στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού όπως ο οινοτουρισμός και ο οικοτουρισμός ως δημιουργικές ενέσεις στην εθνική τουριστική βιομηχανία.