Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στις σεισμόπληκτες περιοχές


Ολοκληρώθηκε ο πρωτοβάθμιος έλεγχος στις σεισμόπληκτες περιοχές των δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών. Συνολικά ελέγχθηκαν 5.060 κτίρια.

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, ο πρωτοβάθμιος έλεγχος από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτίρια των περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 3ης Μαρτίου.


Οι μηχανικοί πραγματοποίησαν αυτοψίες σε 5.060 κτίρια.


- 4.533 αφορούσαν σε κατοικίες, εκ των οποίων τα 1.820 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα


- 148 αφορούσαν σε επαγγελματικούς χώρους, εκ των οποίων τα 49 κρίθηκαν ακατάλληλα


- 132 αφορούσαν σε ιερούς ναούς και δημόσια κτίρια, εκ των οποίων τα 66 έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα»


- 247 αφορούσαν σε λοιπά κτίρια, (αποθήκες και στάβλοι), εκ των οποίων τα 211 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήσηΜέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.308 αυτοψίες στο δήμο Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων, 1.311 στο δήμο Τυρνάβου, 1.558 στο δήμο Ελασσόνας, 392 στο δήμο Λαρίσης και 46 στο δήμο Κιλελέρ του νομού Λαρίσης.


Επιπλέον, 275 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στο δήμο Παλαμά του νομού Καρδίτσας, 62 στο δήμο Τεμπών, 19 στο δήμο Αγιάς, 84 στο δήμο Μετεώρων και 24 στο δήμο Τρικκαίων.


Αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές παιδείας, υγείας και δικαιοσύνης στις πληγείσες περιοχές έχουν γίνει ανά δήμο οι παρακάτω αυτοψίες.


Δήμος Ελασσόνας


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 15 σχολικές μονάδες με 24 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 11 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.


Το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση, ενώ το Ειρηνοδικείο Ελασσόνας κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλο.

Δήμος Τυρνάβου


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 21 σχολικές μονάδες με 39 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 26 κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση και 13 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.


Το Αγροτικό Ιατρείο Τυρνάβου ελέγχθηκε και κρίθηκε κατάλληλο προς χρήση.

Δήμος Παλαμά


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 9 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 25 είναι κατάλληλα για χρήση και 6 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Φαρκαδόνας


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 13 σχολικές μονάδες με 31 ανεξάρτητα κτίρια, από τα οποία 17 είναι κατάλληλα για χρήση και 14 χρήζουν επισκευών προκειμένου να τεθούν σε λειτουργία.

Δήμος Λάρισας


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 6 σχολικές μονάδες με 12 ανεξάρτητα κτίρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.


Έγιναν αυτοψίες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, στο Κέντρο Υγείας Λάρισας και στον ΕΦΚΑ Λάρισας και κρίθηκαν όλα κατάλληλα για χρήση.


Ελέγχθηκε και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και κρίθηκε κατάλληλο για χρήση.

Δήμος Κιλελέρ


Έχουν γίνει αυτοψίες σε 3 σχολικές μονάδες με 5 ανεξάρτητα κτήρια, τα οποία κρίθηκαν κατάλληλα για χρήση.