ΟΑΣΘ: η βλάβη σε λεωφορείο και τα πυρά Νοτοπούλου


ΟΑΣΘ https://oasth.gr/
Στις 26 Ιουλίου η μηχανή ενός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, της γραμμής 57, στην Θεσσαλονίκη, την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο έπαθε βλάβη στη διασταύρωση Χορτιάτη- Αριστοτέλους. Οι επιβάτες δεν κινδύνεψαν και αποβιβάστηκαν στη στάση «Κόκκορα», το γεγονός, όμως, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, η μηχανή έπαθε βλάβη στο σύστημα αέρα η οποία επέφερε διαρροή νερού στον κινητήρα.


Σύμφωνα με τον οργανισμό δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς τέτοια περιστατικά είναι φυσιολογικά και θα μπορούσαν να συμβούν σε όχημα οποιουδήποτε οργανισμού αστικής συγκοινωνίας στην Ευρώπη και στην Αμερική.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της με το περιστατικό, χρεώνοντας το στην κυβέρνηση, η οποία δεν έχει αντικαταστήσει τα οχήματα και για τον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την ίδια, δηλώνει αμέλεια.

«Ομολογία της ανευθυνότητας τους απέναντι στους πολίτες και ταυτόχρονα χυδαία επίθεση στο πρόσωπο μου αποτελεί η απάντηση της διοίκησης του ΟΑΣΘ στην ανακοίνωσή μου σχετικά με το νέο περιστατικό λεωφορείου που έπιασε φωτιά, σύμφωνα με το προχθεσινό δημοσίευμα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», σημειώνει η βουλευτής.

Έλλειψη σθένους, καταλογίζει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, να συμπεριλάβει στην ανακοίνωσή της το αρχικό δημοσίευμα του μέσου ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης.


«Είναι άλλωστε γνωστή η δειλία τους αλλά χρειάζονται ασκήσεις θάρρους. Ο ισχυρισμός που επιστράτευσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι αυτά συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη διαπερνάται από τη γνωστή αθλιότητα της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Κατερίνα Νοτοπούλου.


Στον ΟΑΣΘ αποδίδει έλλειψη ευθυνών θέλοντας, όπως σημειώνει η ίδια, να θεωρήσουν ως σύνηθες γεγονός τις συνεχείς αναφλέξεις στα λεωφορεία του Οργανισμού.

Νοτοπούλου: Πρωτοφανές ψέμα

«Είναι ή δεν είναι ο ΟΑΣΘ υπεύθυνος για τη συντήρηση και τον έλεγχο των λεωφορείων του ΟΑΣΘ; Φέρει ή δε φέρει ευθύνη για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών;

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ πιάνουν φωτιά θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων. Αυτά συμβαίνουν μόνο στον ΟΑΣΘ και μόνο επί της σημερινής διοίκησης και επί κυβέρνησης ΝΔ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου, τονίζοντας την ενόχληση που προκάλεσε στον Οργανισμό η ανακοίνωσή της και καλεί τη διοίκηση να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν και καταγγέλλονται δημόσια, σε σχέση με τη λειτουργία του.