Ν. Καζαντζάκης: διαπραγματεύσεις με ΥΠΕΘΑ για τους χώρους που θα αποδεσμευτούν προς αξιοποίηση


@ http://www.ypa.gr/our-airports/kratikos-aerolimenas-hrakleioy-n-kazantzakhs
Για τη μορφή αξιοποίησης της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, στο Ηράκλειο Κρήτης, μίλησε ο Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και τα αντιπλημμυρικά έργα σε όλους τους νομούς έχουν θέσει την Κρήτη στο επίκεντρο των έργων υποδομής που έχει εκπονήσει το υπουργείο, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών, μιλώντας στη Βουλή.


Ο Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωσε πως θα προχωρήσει γρήγορα η αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» καθώς το υπουργείο έχει συνδέσει την αξιοποίησή του με την καταβολή των δόσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, έχει λυθεί το σοβαρό θέμα των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και είναι σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αποφασιστεί ποιοι χώροι θα αποδεσμευτούν προς αξιοποίηση.


«Είπαμε ότι αυτή την έκταση των 2.800 στρεμμάτων δεν θα την αφήσουμε να γίνει ένα νέο Ελληνικό. Ήταν ντροπή που αυτό το ακίνητο παρέμεινε αναξιοποίητο επί 20 χρόνια. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν θα αγνοήσει τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλει όμως να κάνει διάλογο και με το Δήμο και με την Περιφέρεια και με όλους τους φορείς, ώστε να προχωρήσει η αξιοποίηση», σημείωσε ο Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας πως το Υπουργείο Υποδομών έχει καταστρώσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την αξιοποίηση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».