Νοτοπούλου: «οι ερασιτεχνισμοί της ΝΔ κατέταξαν τη χώρας μας στη «μαύρη λίστα» του αμερικανικού CDC»


«Ακόμη μια «επιτυχία» της «επιτελικής κυβέρνησης» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ένα «χαστούκι» διαδέχεται το άλλο, με αποτέλεσμα η χώρα μας να βρεθεί κι επισήμως εκτός λίστας του αμερικανικό CDC, το οποίο την κατέταξε στο «επίπεδο 4», δήλωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου, τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαπέλυσε η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την κατάταξη της χώρας μας στο «επίπεδο 4» από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Κατερίνας Νοτοπούλου.

«Ξεπέρασε κάθε φαντασία η ανικανότητα της «επιτελικής κυβέρνησης» Μητσοτάκη, με το ένα «χαστούκι» να διαδέχεται το άλλο για τον ελληνικό τουρισμό, στην καρδιά της φετινής σεζόν.

Η πρωτοφανής προχειρότητα, οι ερασιτεχνισμοί και οι παλινωδίες στο πεδίο της τουριστικής πολιτικής έφεραν την Ελλάδα και επισήμως εκτός λίστας, καθώς το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) κατέταξε τη χώρα μας στο «Επίπεδο 4».

Στο επίπεδο δηλαδή, των πλήρως αφερέγγυων και αναποτελεσματικών κρατών ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, συστήνοντας ισχυρά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

Τελικά, η «επιτυχία» του φετινού καλοκαιριού εξανεμίστηκε τη στιγμή που η χώρα χάνει στρατηγικές αγορές εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σχεδίου, αλλά και της παροιμιώδους αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων για εκτεταμένο testing αξιόπιστη ιχνηλάτηση και περιορισμό της διασποράς του ιού.

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για το πως φτάσαμε ένα βήμα πριν το κλείσιμο ξανά του τουρισμού;

Τώρα, που η μία πόρτα κλείνει πίσω από την άλλη, αναμένουμε από τον αρμόδιο υπουργό να μας πληροφορήσει σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να σωθεί ό,τι είναι δυνατόν, από τη φετινή σεζόν, πριν κατεδαφίσει όλη την τουριστική παρακαταθήκη της χώρας», κατέληξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ανακοίνωσή της.