Νέα & Κεντρική Οδός: συμβουλές σε οδηγούς εν όψει κακοκαιρίας
Η Νέα και η Κεντρική Οδός δίνουν οδηγίες για ασφαλή οδήγηση εν όψει του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με αφορμή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

Νέα και Κεντρική Οδός ενημερώνουν τους οδηγούς πως σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με ισχύ από το μεσημέρι του Σαββάτου (13-02-2021) έως και την Κυριακή (14-02-2021), προβλέπεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τον ισχυρό παγετό, τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.


Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια το σύνολο της χώρας.


Η Νέα και η Κεντρική Οδός, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων.


Συνιστούν στους οδηγούς λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και να μεριμνήσουν για τα παρακάτω:


-Να ενημερωθούν πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τον καιρό και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.


-Για τους οδηγούς - χρήστες της Κεντρικής Οδού μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας στο 801 700 7000 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 16:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).


-Για τους οδηγούς - χρήστες της Νέας Οδού μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας.


Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας) μπορούν να καλούν στο 22950 26900.


Όσοι οδηγοί ενδιαφέρονται για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) μπορούν να καλούν στο 2641 306 306 (καθημερινά και Σάββατο από τις 08:00 έως τις 20:00 και Κυριακή 10:00 με 18:00).


-Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.


-Να τηρούν αυστηρά τις αποστάσεις ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.


-Ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν το 1075.


Επισημαίνεται ότι η οδήγηση και η στάση στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) είναι επικίνδυνη για τον οδηγό και το όχημά του.


Χρήση της ΛΕΑ πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


Και ειδικά σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων, δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και των οχημάτων όλων των αρμόδιων φορέων.